BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,89
GÜNCEL

Polisler sendika için böyle kapıştı!

ÖZEL- Polis teşkilatındaki sendikaşma kavgası Habertürk ekranında hararetli bir polemiğe sahne oldu...

Polislerin sendikalaşması tartışması Habertürk ekranlarında hararetli bir polemiğe sahne oldu.

Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği programa sendikalaşma girişiminin sözcüsü Abdurrahman Yılmaz ve Polis Akademisi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Mehmet Arıcan katıldı.

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı 2. Başkanı Abdurrahman Yılmaz, 'Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde Merkez ve Taşra Teşkilatlarında Çalışan Polis, Bekçi ve Sivil Memur Sendikası''nın kuruluş çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sendikaşma girişimine karşı çıkmasını eleştiren Yılmaz "Teşkilat neden korkuyor anlamıyoruz" dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü, sendikaya üye olacak polisler hakkında disiplin soruşturması açılabileceği uyarısında bulunmuştu.

"POLİSLERİN YÜZDE 97'Sİ SENDİKA İSTİYOR"

"İnanın şu anda sosyal medyada bizim sitelerimizi takip eden 1 miyon 200 bin insan var. Eğer bizim çalışmalarımız amatör görüyorsanız buyrun bu işi siz yapın. Polislerin yüzde 97'si sendika istiyor. Eğer teşkilat bizim anketimize güvenmiyorsa kendileri de bir anket yapabilirler."

"AİHM'E KADAR GİDELİM NEDEN KORKUYORUZ Kİ?"

"Ben bu konuda kötüden örnek olmaz diye açıklama yaptım. 12 Eylülk öncesinin Türkiye'si ile bugün arasında dağlar kadar fark var. Kaldı ki Pol-Der ve Pol-Bir sendika değildi. Polislerin dünyada 100'den fazla sendikası var. Sayın resmi bir çalışma yok dedi. Ama bizim var. Sadece kuruma karşı olmadığımı ispatlamaya çalışıyoruz. Siyasi iktidarın böyle bir tutumu olmamasına karşı kurum direnç gösteriyor. Bir ihtiyaç var şu anda ama bu direnci anlamış değiliz. Sendikanın adı da belli. Emniyet-Sen... Şu anda ilgili kanun sendikalaşmak için yasak koymuş durumda. Ama bırakın iç hukuk yollarını tüketelim ve AİHM'e kadar gidelim, neden korkuyoruz ki?"

"SENDİKALAŞMA POLİS TEŞKİLATINI POLİTİZE EDECEKTİR"

Polis Akademisi Öğretim görevlisi Mehmet Arıcan ise polislerin sendikaşmasının sakıncalarına dikkat çekerek "sendika değil meslek birliği kurulmalı" dedi. 12 Eylül öncesi yaşanan siyasi çatışmalarda polisin de taraf olduğunu hatırlatan Arıcan benzer bir durumun sendikalaşmasıyla yeniden gündeme gelebileceğini iddia etti.

SENDİKA DEĞİL ZORUNLU ÜYE OLUNAN BİR MESLEK BİRLİĞİ KURULMALI

"Ben polisin örgütlenme özgürlüğüne taraftarım. Ama bunun yolu bu değil. Evet polisin sendikalaşma hakkı vardır ama bunu uzun vadeli ve uzlaşı içinde yapmak gerekiyor. Kaldı ki sendika kurmak doğru mu bunu da tartışmak lazım. Herkesin aynı sendikaya üye olmak zorunda olması yanlış oalcaktır. O zaman başkaları da başka sendika kuracaktır. 12 Eylül öncesi gibi bir durum oluşabilir. Ben meslek birliği kurulması gerektiğini düşünüyorum. Bütün teşkilat mensuplarının zorunlu olarak üye olduğu bir meslek birliği düşünülebilir. Polisin politize olmaması çok önemlidir ama sendika bir politik kurumdur."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR