BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,97
ALTIN 2.449,17
GÜNCEL

Polis Başbakanlık izni olmadan sınıf değiştirebilir mi

Polis memurları Başbakanlık izni olmadan naklen geçiş yaparken sınıf değiştirebilir mi? İşte cevabı...

'Polis memurları sınıf değiştirebilri mi' sorusunun cevabını arayan memurlar.net, okurlarından gelen "Polis memuru Başbakanlık izni olmadan naklen geçiş yaparken sınıf değiştirebilir mi?" sorusuna şöyle cevap verdi:

SORU:Polis memuruyum 3 yılım bitti, şark yapmadım. Eşim çakılı memur kadrosunda. Başka bir kamu kurumundaki GİH'e geçebilir miyim?

CEVAP: Bilindiği üzere, 2015/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi, "Sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapacağı atamalarda" Başbakanlıktan izin alınması şartını getirmiştir. Genelgenin son hali için tıklayınız.

Genelgenin bu hükmüne göre, bir polis memurunun sınıf değiştirerek naklen geçiş yapabilmesi için, iki kurum arasındaki muvafakata ek olarak ayrıca bir de Başbakanlıktan izin alınması gerekmektedir.

Ancak bu sınırlama yani Başbakanlıktan izin alınması prosedürü bazı kamu kurumlarına geçişlerde uygulanmamaktadır.

Polis memurunun, Başbakanlık izni olmaksızın sınıf değiştirerek naklen geçiş yapabileceği kamu kurumları Genelgenin 2. fıkrasına göre şu şekildedir:

1- Cumhurbaşkanlığı,
2- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı,
3- Yüksek mahkemeler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu,
4- Milli istihbarat Teşkilatı,
5- İl Özel İdareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR