BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,32
ÖĞRETMEN

Özel sağlık meslek liselerinde staj yapılacak mı?

Özel Anadolu sağlık meslek liselerini, önce yönetmelik değişikliği, daha sonrada Sağlık Bakanlığı (SB) genelgesi çarptı.

Milliyet gazetesinin haberine göre; 'Özel sağlık meslek lisesi' sektöründe bu yıl patlama yaşandı. İzmir'de toplam sayının 18’e çıkacağı belirtilirken, bazı okullar ise henüz onay alamadı. Okullar kontenjanları kesinleşmemesine karşın öğrenci kayıtlarını sürdürürken, Milli Eğitim Bakanlığı 2 Ağustos’ta yönetmelik değişikliği yaptı. Bu değişiklik öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulun fiziki koşullarına uygun verdiği kontenjanlara göre öğrenci kaydı yapılıyordu. Ancak değişiklikle öğrenci kontenjanlarının belirlenmesinde staj yapılacak hastanelerin personel sayısı kıstası getirildi. Yönetmelikte her sınıf düzeyindeki öğrenci sayısının, hastanelerle yapılan protokolde o hastanede görevli sağlık personelinin sayısının yarısını geçemeyeceği belirtildi. Ayrıca protokollerin en az 10 yıl süreli olacağı ve il sağlık müdürlüklerince onaylanacağı bildirildi.

YENİ GENELGE SAYIYI DÜŞÜRDÜ

14 Ağustos’ta bu kez Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınladı. Sağlık Bakanlığı genelgesiyle yarı yarıya olan personel/öğrenci sınırlaması değiştirildi. Özel sağlık liselerinin kamu, üniversite veya özel hastanelerde bir eğitim öğretim yılı için staj yapacak öğrenci sayısı toplamının, hastanede çalışan aynı alandaki toplam sağlık personeli sayısının üçte birini geçemeyeceği bildirildi.

Durumu değerlendiren bir özel Anadolu sağlık meslek lisesi yetkilisi "Sağlık sektörüne eleman yetiştiriliyorsa, elbetteki belirli sınırlamalar olmalı. Bu değişiklikler bazı okulların açılmadan kapanmasına yol açacak" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR