BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Osmangazi Köprüsü yazlık fiyatlarını uçuracak!

İnşaat sektörü de Gebze İstanbul Otoyolu’nun tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. 2 şehir arası 3.5 saate inerken, İzmir çevresinde yazlık fiyatlarının 3 yılda en az 3 kat artacağı öngörülüyor.

Osmangazi Köprüsü ile İzmir İstanbul'a artık 1.5 saat daha yakın. Ancak köprüyü de içeren 433 km uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, tamamlandığında İzmir İstanbul arası mesafe 3.5 saate inecek.

Mesafelerin bu derece yakınlaşmasının kuşkusuz ekonomiye de katkısı büyük olacak. Proje özellikle turizm ve emlak sektörlerini heyecanlandırıyor. Akşam'da yer alan habere göre, İstanbul ve çevresinin Ege'ye bu kadar yakınlaşması, iç turizm açısından büyük bir fırsat olarak görülürken, kısa mesafenin yazlıkçıları da ciddi anlamda motive edeceği tahmin ediliyor. Otoyolun 2 yılda tamamlanacağı öngörülüyor.


İzmir ve Çeşme'de konut projeleri geliştiren Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İstanbul-Çeşme arasının 3.5 saate inmesiyle İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi otoban hattı şehirlerin tatil bölgesinin Çeşme olacağını, turizmin bölgede 12 aya yayılacağını belirtti. Ancak, otoyol projesinin henüz Çeşme'de gayrimenkul fiyatlarına yansımadığını vurguladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR