BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,11
ALTIN 2.466,58
GÜNCEL

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar olacak?

Osmangazi Köprüsü geçtiğimiz günlerde açıldı. Tartışmaların devam ettiği geçiş ücretleriyle ilgili net bir açıklama olmasa da 25 dolar olması bekleniyor.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti henüz belli olmadı. Bitme aşamasına gelse de geçiş ücretinin tek yönlü fiyatın 25 dolar olacağı söyleniyor.

Karar'da yer alan habere göre, Yap-Işlet-Devret modeli ile hayata geçirilen köprüde araç başma kamu garantisi verilmesine karşılık açıklanan fiyat kabaca 35 dolar +KDV oldu. Henüz net bir bilgi açıklanmamasına karşılık 35 doların tek yönlü mü yoksa çift yönlü geçiş fiyatı olup olmadığı bilinmiyor.

GİDİŞ-DÖNÜŞ 35 DOLAR

Son bilgiler tek yönlü fiyatın 25 dolar ve gidiş-dönüş olursa fiyatın 35 dolar olacağı yönünde. Ulaştuma Bakanlığı ve Karayolları henüz fiyatlandırmada net bir bilgi açıklamadığı için köprü bitme noktasına geldi ama fiyat bulmacası henüz bitmedi. Osman Gazi Köprüsü hakkında bir diğer fiyat konusu da araç bazında nasıl bir fiyat uygulanacağının netleşmemiş olması. Açıklanan 35 dolar+KDV'nin bir ortalama fiyat olduğu, kamyonlardan çok daha yüksek ücret alınırken otomobillerden çok daha düşük bir ücret alınabileceği de ileri sürülüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR