BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.466,53
İŞÇİ

ÖMSS'nin yeni adı ne olacak?

Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın adı değişiyor. Başbakan Erdoğan "İstihdamda Engel Yok" programında yaptığı konuşmada sınavın yeni adını da açıkladı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın adının Engelli Memur Seçme Sınavı olarak değiştirileceğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ATO Kongre Salonu'ndaki "İstihdamda Engel Yok" programında yaptığı konuşmaya, bu buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladı.

Son 10 yılda kamuda engelli istihdamını artırma, engellilerin topluma, üretime, iş gücüne katılması konularında büyük adımlar atıldığını belirten Erdoğan, "29 Nisan 2012 tarihinde, cumhuriyet tarihimizde hatta dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Engellilerin adil bir rekabet ortamında yarışabilmesini sağlamak amacıyla, şu andaki adıyla ÖMSS ama yakın bir zamanda EMSS olarak değiştiriyoruz, Engelli Memur Seçme Sınavı adıyla bir sınav düzenledik. Bu sınav neticesinde ilk etapta, 9 Ağustos 2012'de gerçekleştirdiğimiz kuralarla 7 bin 746 engelli kardeşimizin kamuda istihdamını sağladık" diye konuştu.

O tarihte bir yere yerleşemeyen engellilerden asla umutsuzluğa düşmemelerini, karamsar olmamalarını, üzüntüyü kapılmamalarını rica ettiğini anımsatan Erdoğan, "Bir de söz vermiştim, 'Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle bu istihdam süreci inşallah bundan sonra da devam edecek' demiştim. Daha önce verdiğimiz bütün sözler gibi bu sözümüzün de takipçisi olduk, sözümüzü yerine getirdik ve engelli kardeşlerimizin istihdamıyla ilgili adımlarımızı atmaya devam ettik" değerlendirmesinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, ÖSYM ve ilgili kurumların yoğun çalışma ve işbirliği sonucunda engelli memurların ikinci yerleştirmesinin de yapıldığını, 591 engellinin kura yöntemiyle, 5 bin 335 engellinin de açılan kadrolara atamalarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, toplam 5 bin 926 engellinin 14 Mart 2013 itibarıyla kamuda işe başladığını söyledi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR