BIST 10.558
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.477,48
ÖĞRETMEN

Ömer Dinçer verdiği sözü çabuk unuttu!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "İhtiyaç üzerine talep üzerinde dönebilirler" sözüne rağmen, eş durumundan ataması yapılan öğretmenler kendi alanlarına dönemiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), “yan alanda branş öğretmenliğine geçme” koşuluyla eş durumundan ataması yapılan sınıf öğretmenleri pişman oldu. Alan değiştiren öğretmenler durumlarını, “Geçtiğim alanda yetersizim ve mutsuzum, MEB bize sınıflarımıza geri dönüş hakkı tanımıyor” sözleriyle ifade etmeye çalışırken yakınırken Eğitim Söz Sen öğretmenlerin arkasında duruyor ve MEB'e dava açmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,“İhtiyaç üzerine talep olduğu zaman dönebilirler” açıklamasını da yapınca, ailelerinin yanında mesleklerine devam etmek isteyen öğretmenler tercih yapmışlar ve alan değiştirmişlerdi. Geçtikleri branşta yeterli ve verimli olamadıklarını belirten sınıf öğretmenleri, birçok okulda mevcut branş öğretmenlerini de norm dışı bıraktı. Alan değişikliği yaptığı için pişman olan binlerce öğretmenin mektup yazması üzerine Eğitim Söz Sen yetkilileri, MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştü. Sendika, Erdem'den “Bir mağduriyet doğdu, ama başka bir mağduriyeti de giderdik” yanıtını alınca, yan alan atamalarının iptal edilmesi için dava kararı aldı.

Eğitim Söz Sen Genel Başkanı Mehmet Aydın'dan da açıklama geldi: 

“Açacağımız davayı kazanırsak, mutsuz öğretmenler huzura kavuşacak, atama bekleyen öğretmenlere de umut olacak” 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR