BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Okul müdürü atamaları ne durumda?

Eğitim kurumlarına yönetici belirlemeye yönelik atama kanunu ve ardından yayınlanan yönetici atama yönetmeliği bu yılın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Eğitim kurumlarına yönetici belirlemeye yönelik atama kanunu ve ardından yayınlanan yönetici atama yönetmeliği bu yılın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Her kurumda uzun yıllar görev yapan kişilerin gözle görülür aksaklıkları fark edemediği, bu nedenle kurumdaki işleyişin verimsiz hâle geldiği genel kabul görmüş teorilerden biridir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda uzun yıllar yöneticilik yapmış yöneticileri için de aynı teori geçerli değildir diyemeyiz. Bu nedenle çözüm için yeni arayışlar çeşitli şekillerde denenmektedir.

yöneticilerinin atama ve yer değiştirme kanunu değiştiğinde, karşı çıkanlar hep aynı görüşten kişilerin idareci olarak atanacakları konusunda endişelerini yüksek dille gündeme taşımışlardır. İlk bakışta haklı gibi görünen bu görüşte olanlar, zamanla yeni kanunun haklılığını anlamaya başlamışlardır diye düşünüyoruz. Neden mi?

Şöyle açıklayabiliriz. Kanun aynı okulda en fazla 4+4, toplamda 8 yıl idarecilik yapmaya izin vermektedir. 4 yılını tamamlayan idareciler yeni kanuna göre düzenlenen yönetmeliğe göre gerekleri yerine getirdiğinde 4 yıl daha çalışma hakkına sahip oluyor. Şartları taşıyıp 8 yılını dolduran okul müdürleri de bir başka da 4 yıllığına daha okul müdürü olarak görevlendirilebiliyor.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR