BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Okul dönüşümlerine dilekçeli eylem hazırlığı

Eğitim Sen okul dönüşümlerine karşı dilekçe eylemi başlattı. Dilekçe taslağı hazırlayan Eğitim Sen, katılımın yüksek olmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istiyor.



………………………..OKULU/LİSESİ MÜDRÜLÜĞÜ'NE
Kamuoyunda 4+4+4 yasası olarak adlandırılan 6287 sayılı İlköğretim ve EğitimKanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik Yapılmasına Dair Yasanın yürürlüğe girmesiyle, sekiz yıllık kesintisiz eğitim uygulamasına son verilmiş, ilköğretim kurumları ilkokul veortaokul diye ayrılmış, yüzlerce ilköğretim okulu imam hatip ortaokuluna çevrilmiştir.Okulların ilkokul- ortaokul diye ayrılması, imam hatibe dönüştürülmesi süreciönümüzdeki eğitim öğretim yılı içinde de devam etmektedir.
4+4+4 eğitim sisteminin uygulandığı bir yıl bize göstermiştir ki; ilköğretim okullarının ayrılması, dönüştürülmesi ile birlikte çocuklarımızın okulları veya öğretmenleri değiştirilmiş, çocuklarımız en yakınında bulunan ve öğrenim gördüğü okullarından kopartılarak daha uzakta eğitim kurumlarına gönderilmiş, veliler servis ve toplu taşıma araçlarına mahkûm edilmiştir. Bir yılı aşkın süredir hangi öğretmenin hangi sınıfta derse gireceği, bir sonraki yıl öğretmenimizin okulumuzda kalıp kalmayacağı, çocuklarımızın hangi okula gönderileceği tartışma ve endişe konusu olmuştur. Bu uygulamanın çocuklarımızın bilişsel, sosyal, duygusal gelişimlerini ve akademik başarılarını da olumsuz etkileyeceği ortadadır. 4+4+4 ile birlikte ilköğretim okullarının ayrılıp dönüştürülmesi uygulaması aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın “en iyi okul eve en yakın okuldur” söylemiyle de çelişmektedir.
Yukarıdaki açıklamalar ışığında, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için okulumuzun ilkokul-ortaokul olarak ayrılması/ imam hatibe dönüştürülmesi uygulamasına son verilmesini, okuluma, öğretmenime, öğrencime dokunulmamasını istiyorum.
Gereğini bilgilerinize sunarım.
 
 
 
                                                                                                 …../…../2013

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR