BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
MEMUR

OHAL başvuru sonuçları 22 aralık göreve iade red ve sonuç listesi

OHAL başvuru sonuçları 22 Aralık göreve iade edilen ve reddedilen memurlar belli oldu. KHK ile ihraç edilen polis, akademisyen, öğretmen, doktor, memur ve askerlerin isim listesi merak ediliyor. 22 Aralık göreve iade edilen ve reddilen memurların listesi.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, meslekten ihraç edilenlere ilişkin ilk kararını verdi. Komisyonun, incelemelerini bitirdiği dosyalardaki kararlar arasında mesleğe iade ile başvurunun reddi yönünde hükümler yer aldı.

FETÖ'den ihraç edilenlerin başvuru yapmaları için kurulan OHAL Komisyonu ilk incelemelerini tamamladı. Komisyonun açıkladığı karara göre bazı ihraç edilen memurlar görevlerine iade edilirken, bazılarının başvuruları da reddedildi. Başvurusu reddedilenlere yargı yolu açılmış oldu.  OHAL Komisyonu'nun ilk kararını Kasım ayının ilk haftasında açıklayacağı ifade edilmişti. Ancak inleme ve kararı açıklama safhası daha uzun sürdü. İlk karar Aralık ayı sonuna sakmış oldu.

OHAL KOMİSYONUNANA KİMLER BAŞVURABİLECEK?: MEB personelleri, kamu personelleri, Emniyet ve TSK personelleri, askeri öğrenciler, kapatılan kurum ve kuruluşların yetkililer, bunlar dışında kalan haklarında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem tahsis edilmiş gerçek ve tüzel kişiler OHAL inceleme komisyonu başvurusu yapabilecekler.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR