BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.469,75
ÖĞRETMEN

Öğretmenlerin yüzde 15'i kara listede!

Türk Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, öğretmenlerin kredi kartı borçları hakkında açıklamalarda bulundu.

MEMURLAR- Türk Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, öğretmenlerin kredi kartı borcunu ödeyemez hale geldiğini savunarak, kredi çeken öğretmenlerin yüzde 15’inin de bankaların kara listesinde olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan Arabacı’nın da hazır bulunduğu programda konuşan Dolgun, hükümetin Milli Eğitim konusunda yürütülen yanlış politikalar nedeniyle sınıfta kaldığını vurguladı. Özellikle yönetici atamaları çok başarısız bir sınav verildiğini dile getiren Dolgun, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı anketin bu durumu ortaya koyduğunu anlattı. 23 bin 562 öğretmen üzerinde yapılan ankete katılanların yüzde 100’ünün adam kayırma ve kadrolaşma yaşandığını teyit ettiğini vurgulayan Dolgun, “Biz uzun süredir kadrolaşma tehlikesine dikkat çekiyorduk. Türkiye genelinde eylemler yaptık. Bugün ne yazık ki okulların yandaşlara emanet edilmesi, kul hakkı yenilerek makamların doldurulması ibretlik bir tablodur. Artık okulların büyük kısmı ehil insanlar tarafından değil, elinde ‘hamili kart yakınımdır’ olanlar, sırdaşlar, candaşlar, kapı kulları tarafından yönetilecektir.” dedi.

ÖĞRETMENE VERİLEN ZAM YETERSİZ

Öğretmenlere yapılan zamların da yetersiz kaldığının altını çizen Selahattin Dolgun, “Öyle ki öğretmenler AB ülkelerinde mesleklerini yapmak isteyecek noktaya gelmişlerdir. Tefeciye borçlu bir öğretmen profili oluşmuştur. Öğretmenlerin okullarında yaşadığı sorunlar görmezden gelinmekte, öğretmenler can güvenliklerine yönelik derin kaygılar yaşamaktadır. Hele hele öğretmenlerin giderek itibarlarının azalması, öğretmenlerin pasifleştirilmesi, öğretmenlik mesleğinin un ufak edilmesi son derece tehlikelidir. Hal böyleyken Nabi Avcı, olumsuz uygulamalarının neticesi olarak öğretmenler nazarında başarısız bir Milli Eğitim Bakanı olarak addedilmektedir. Bakanlığın bu anket sonuçlarından bir ders çıkarması zorunluluktur. Biz eğitimciler; herkesi kucaklayan, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının dertleriyle dertlenen, onların sıkıntılarına çözüm bulan, hakkaniyete, adalete uygun bir yapıyı tesis eden, hukuka saygılı bir Bakanlık anlayışına hasretiz. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Atatürk’ü minnet ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen internet sitesi üzerinden 5-19 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen ankete katılanların maddi durumunu yüzde 0.5’i çok iyi, yüzde 15.3’ü iyi, yüzde 63.6’sı orta, yüzde 20.6’sı da zayıf olarak ifade ettiğini anlatan Dolgun, yüzde 50’sinin kredi kartı borcunu ödeyemediğinin ortaya çıktığını vurguladı. Öğretmenlerin yüzde 81’inin kredi borcu bulunduğunu dile getiren Dolgun, yüzde 15’inin ise borcunu ödeyemediğinden bankaların kara listesine alındığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR