BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Öğretmenlerin nöbet isyanı!

Nöbet tutan öğretmenlere ek ders ücreti verilmemesi Türk Eğitim-Sen'i harekete geçirdi. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nı dilekçe yağmuruna tutacak. Talep bu nöbetler için 6 saat ek ders ücreti.

MEMURLAR - Öğretmenlerin asli işi çocuklarımızı geleceğe hazırlamak. Türkiye'de ne yazık ki öğretmenler asli işlerinin yanında ücret almadan çok iş yapıyor.

Öğretmenlerin okulda nöbet tutması mesela. İç hukuk ve uluslararası mevzuat buna asla izin vermiyor. Buna rağmen okullarda öğretmenlere nöbet tutturuluyor ve ücret ödenmiyor.

Türk Eğitim-Sen öğretmenlerin bu sıkıntısını her toplu sözleşme teklifi yaptığı dönemlerde dile getiriyor. Ama herhangi bir sonuç alamıyor. Türk Eğitim-Sen bu sefer farklı bir yol izlemeye karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı dilekçe yağmuruna tutulacak. Talep bu nöbetler için 6 saat ek ders ücreti.

Peki Türk Eğitim-Sen istediğini alamazsa ne olacak. Dilekçe eylemi tam gaz devam edecek. Yetmedi kitlesel basın açıklamaları yapılacak. O da yetmedi öğretmenler hakkını sokakta arayacak.

Slogan ise "Angara'ya hayır, emeğimizin karşılığını istiyoruz!"

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR