BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Öğretmenlerin ek ders ücreti belli oldu!

28-29 Kasım'da yapılacak 8. sınıf merkezi ortak sınavlarında görev yapacak öğretmenler ne kadar ek ücret alacak? Bu konuda ek ders yönetmeliği ne diyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde; sorumluluk sınavlarının ders yılı içerisinde yapılması yönünden bir değişiklik yapmıştı.

Gazetekamu'nun haberine göre, Bakanlığın yaptığı bu değişikliğe göre yazılı veya uygulamalı sınavların kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılacağını belirtilerek, sınavların tarihi, öğretmen ve okul müdürlüğünce belirleneceği ifade edilmiştir.

"BİNLERCE ÖĞRETMENE SAYGISIZLIK YAPILIYOR" HABERİ BURADA

Bu düzenlemeye göre; bir dersten sınava girecek öğrenci sayısı 20 üzerinde olması halinde birden fazla öğretmen de bu sınavlarda görevlendirilebilecektir. Söz konusu sorumluluk sınavları ders saatinde yapılabileceği gibi cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilecektir.

Bu sınavlarda görev alacak lise öğretmenleri her sınav için Milli eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 12'inci maddesine göre fiilen yerine getirdikleri her bir sınav için 5 saat ek ders ücreti alabileceklerdir. Böylece bu öğretmenler yapacakları sorumluluk sınavlarının her biri için 45 TL ek ders ücreti alabileceklerdir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR