BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Öğretmenin ek dersi meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya öğrencinin olmadığı dersler için ek ders ödenip ödenmeyeceğini ve çok önemli bazı soruları yazılı olarak sordu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİS BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanmasınıarz ederim.

LYS'ye girecek lise son sınıf öğrencilerinin, velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarakbaşvurması halinde 45 günü aşmamak kaydıyla izinli sayılmasını öngören genelge Bakanlığınız tarafından, geçtiğimiz günlerde onaylanmıştır.
Ancak, söz konusu genelgede öğretmenlerin durumuna hiçbir şekilde değinilmemiş, öğrencininokula gelmemesi ve ders yapılamaması durumunda öğretmenin ek ders ücreti alıp almayacağı belirtilmemiştir.

Öğretmenlerimizin ekonomik zorluklarla boğuştuğu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle yayımladığınız genelge öğretmenleri tedirgin etmiş, öğrencilerin izin alması nedeniyle dersleri boş geçme ihtimali olan öğretmenler arasında endişe yaratmıştır.

Öğrenciler gelmese bile, öğretmenlerin ders programına uygun olarak okula gelmek zorunda kalacağı gerçeğinden hareketle:

1-Genelgenin yayınlanmasıyla birlikte özelde Tekirdağ'da genelde Türkiye'de kaç öğrenci 45 gün izin almıştır?

2-İdarenin tatil ettiği günler nedeniyle yapılamayan dersler işlenmiş gibi kabul edilip, ek ders ücretleri ödenmektedir. Bakanlığın tasarrufunda yayımlanan genelgede, kar tatillerinde olduğu gibi yapılamayan dersler işlenmiş gibi sayılacak, ek dersler eksiksiz bir şekilde ödenecek midir?

3-Söz konusu durumun genelgede yer almamasının ve şu ana kadar öğretmenlerin endişelerini giderecek herhangi bir açıklama yapmamanızın gerekçesi nedir?

4-Öğrencileri okuldan uzaklaştırıp 45 gün rapor vermek, okuldaki eğitimin yetersiz olmasından mı kaynaklanmaktadır?

5-Başbakan Erdoğan geçtiğimiz yıl Eylül ayında, ‘Dershanecilik olayını kaldıracağız. Kim gücenirse gücensin bu benim halkımın ortak talebidir. Şunu soruyor haklı olarak okullar niye var? Biz iktidara geldiğimizde çok ilginç bir şeyle karşılaştık. Üniversite sınavı soruları ortaöğretim müfredatına göre değil dershane müfredatına göre hazırlanıyordu. Tamamen dershanecilere çalışıyorlardı. Benim parası olmayan gücü olmayan vatandaşım elinde davarı varsa onu satıyordu. Bu adalet mi?' ifadelerini kullanmıştır. Ancak gelinen noktada kapatılan okullar olmuştur. Genelgeyi Milli Eğitim Bakanlığının okullardan ve eğitim sisteminden ümidini kestiğinin göstergesi olarak mı yorumlamak gerekir?


6-Son 5 sene ayrı ayrı belirtilmek üzere Türkiye genelinde öğretmenlere ek ders ücreti olarak kaç TL ödenmiştir?


Candan YÜCEER

Tekirdağ Milletvekili

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR