BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Öğretmenin ek ders ücret zammı ne oldu?

Öğretmenlerin ek ders ücretleri ne kadar? Öğretmenler ek ders ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte ayrıntılar...

- Milli Eğitim Bakanlığı dün il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek ek ders ücretinin saati 18 TL olduğunun öğretmenlere duyurulmasını istemiş, ayrıca hafta sonu kurslarında görev alacak yöneticilere de 6 saat ek ders ücreti verileceği vurgulanmıştır.

Ek ders görevi yapan kamu çalışanlarına 2015 yılında ödenecek ücretlere ilişkin usul ve esaslar 2015 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısında düzenlendi. Kanun Tasarısı eki K-Cetvelde yer verilen ek ders ödemesine ilişkin hükümlerin mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda, 2015 yılında ek ders görevi yapacak olanlara ücret ödenmesinde aşağıdaki usul ve esaslara göre hareket edilecek.

1- Polis Akademisinde ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları ile Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanlarının Geliştirme Eğitimi Yönetmeliğine göre ek ders vermekle görevlendirilen; öğretim üyesi, öğretim görevlisi (öğretim görevlisi emniyet teşkilatı mensupları dahil) ve okutmanlara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa göre belirlenen tutarda, öğretmenlere ve öğretmen olarak görevlendirilenlere ise aynı Kanuna göre okutmanlar için belirlenen tutarda ek ders ücreti ödenecek. 2- 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu gereğince, fiilen ek ders görevi yapanlara ders saati başına;

a) Harp Akademileri, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, sınıf okulları, özel ihtisas okulları, KBRN Okulu, İstihbarat ve Dil Okulu, Harita Yüksek Teknik Okulu, yabancı dil okulları ve benzerleri ile harp okulları ve astsubay meslek yüksek okullarında ders görevi verilenlerden; öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve okutmanlara 2914 sayılı Kanuna göre belirlenen tutarda, öğretmenlere ve öğretmen olarak görevlendirilenlere ise aynı Kanuna göre okutmanlar için belirlenen tutarda ek ders ücreti ödenecek.

b) Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere diğer yükseköğretim kurumlarından görevlendirilen öğretim elemanlarına, Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek esaslar çerçevesinde 2914 sayılı Kanuna göre belirlenen tutarın beş katını geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecek. Bu kapsamda ödenecek ek ders ücreti haftada 10 saati geçemeyecek.

c) Ortaöğretim yapan askeri okullarda ve kurslarda ders görevi verilenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176 ncı maddesine göre belirlenen tutarda ek ders ücreti ödenecek. 3- 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (b) ve (c) bentleri hükümlerine göre çalışan personelden, kuruma eleman yetiştirmek üzere açılan mesleki okullarda ve kurumun hizmet içi eğitim ve kurs faaliyetlerinde ders vermek üzere görevlendirilen ve ders görevlerini fiilen yerine getirenlere ders saati başına, 657 sayılı Kanunun 176 ncı maddesine göre belirlenen tutarları aşmayacak şekilde teşebbüs veya bağlı ortaklık yönetim kurulları tarafından tespit edilecek tutarda ek ders ücreti ödenecek.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR