BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.468,60
ÖĞRETMEN

Öğretmene kıyafet çok serbest

Eğitim-sen, kamudaki başörtüsü serbestliğinden sonra başlattığı ''özgür giyim''le işyerlerine gidilmesi eylemini uzattı. Türk Eğitimsen'in de ''kravatsız giyin'' eylemiyle birlikte öğretmenler kıyafet özgürlüğünün tadını çıkarıyor.

- Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kamuda başörtüsüne serbestlik kararından sonra öğretmen sendikaları da harekete geçmişti.

de bu serbestliği destekleyerek 5 Ekim 2013'te üyeleri için serbest giyim kararı almıştı.

Ardından buna tepki olarak Türk Eğitimsen de serbest kıyafeti desteklemiş, üyelerine kravat takmayalım önerisini yapmış ve öneri uygulamaya konmuştu.

Aradan geçen 1 yıllık sürede, eğitim sendikalarının aldığı kararlarla, kamuda kılık kıyafet yönetmeliğinin değil ama kamu çalışanlarının dirayetli tutumlarıyla bu konu tartışma konusu olmaktan çıkmış, başörtüsü de dâhil, her türlü kıyafet normalleşmişti.

Ancak değişen okul müdürleri ile serbest kıyafette sorunlar çıkabileceği endişesi ile Eğitimsen kararını güncelledi ve üyelerine Temmuz 2015 e kadar yine serbestiz duyurusunu yaptı.

Sendika üyesi olsun olmasın her öğretmen oluşan bu özgür teamülden oldukça memnun gözüküyor.

Tek tip kıyafet zorunluluğu, öğrenciler için de kaldırılmaya gidilmiş ancak kamuoyundaki tepkiler sonucu, MEB, okullardaki kıyafet seçimini veli referandumuna bırakmıştı. 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR