BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
ÖĞRETMEN

Öğretmen atamalarında son durum ne?

Öğretmenlerin merakla beklediği atama konusunda kötü bir haberimiz var. En son öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Dinçer son sözü söyledi.

Öğretmen adaylarını çok yakından ilgilendiren konuda en yetkili ağızdan açıklama geldi. 2013 öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, 2013 şubat ayında atama olacak mı , 2013 Ağustos atamaları nasıl olacak gibi sorulara yanıt verdi.

ŞUBAT'TA ATAMA OLMAYACAK

Açıklamasında, Şubat ayında atama yapılmayacağını ve bu durumun 652 Sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile belirlendiğini açıkladı. BU KHK’da atamaların ve yer değiştirmelerin yılda 1 kez ve yazın yapılacağı açıklanmış durumda. Mezun öğretmen adaylarının şubatta atama olması için, durumu gündemde tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu çabaların sonuçsuz kalacağını imâ etti. Şubatta atama olmasını isteyen öğretmen adaylarının, yazın yapılacak olan alan sınavına girmeden atanmak istediğini belirtti.

14 TEMMUZ'DA SINAV YAPILACAK

2013 Ağustos ayı öğretmen atamalarına ilişkin olarak ise Bakan DİNÇER, 6-7 Temmuz 2013 KPSS’ye ek olarak 14 Temmuz 2013 tarihinde 15 ayrı branşta öğretmenlere yönelik ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) sınavı yapılacağını belirterek, buradan hareketle atamaları ne zaman yapacağımızı az çok tahmin edersiniz diye konuştu. Şu ana kadar herkesin daha nitelikli öğretmen talebinde bulunduğunu, kendilerinin de bu doğrultuda alan sınavı yaparak alanında en yetkin adayları öğretmen olarak atamaya karar verdiklerini söyleyerek ; şubatta atama olmasını bekleyen adayların alan sınavına girmeden böylesine ek bir atama talebinde bulunması onların bu yetkinlik hedefiyle çeliştiğini ifade etti.

Alan sınavının 14 Temmuz’da yapılacağını ve ÖABT’nin Ağustos ayına yakın açıklanacağı düşünülürse, 2013 öğretmen atamalarının ağustos ayında yapılacağını söyleyebiliriz, diye sözlerini noktaladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR