BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
ÖĞRETMEN

Öğrencilerden aday profesöre şarkılı tepki!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için istifa eden fakülte dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal’a şarkı ile tepki gösterdi.

MEMURLAR - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, AK Parti’den milletvekili olmak için fakültenin dekanlığından istifa eden Prof. Dr. Tancan Uysal’a Candan Erçetin’in şarkısından uyarladıkları bir klip hazırladı.

Candan Erçetin ve Beyazıt Öztürk’ün atışması, hocalarının üniversitede görevine devam etmesini isteyen İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine ilham kaynağı oldu. AK Parti’den milletvekili olmak için İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa eden Türkiye’nin en genç profesörlerinden 34 yaşındaki Tancan Uysal’a esprili bir klip hazırlayan öğrenciler, hazırladıkları klibi sosyal paylaşım sitelerine yükledi. Candan Erçetin’in ‘Git’ adlı şarkısını uyarlayan öğrenciler, hocalarına “Madem İzmir'de hayat, sana kafes kadar dar, Ankara'ya git bi bak, yelken yapçek yer mi var? Vekil olcen, ne olcek? Kampüse metro mu getircen?” dedi. Öğrencilerinin hazırladığı videoyu görünce çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu belirten Uysal, klipten sonra daha da azimlendiğini söyledi.

“ÇOK HEYECANLANDIM”

Yaklaşık 10 gün önce istifa edeceğini ve üniversiteden ayrılacağını öğrencileriyle paylaştığını, o süreçte öğrencileriyle hiç görüşmediğini kaydeden Uysal, hislerini şu sözlerle ifade etti: “Sosyal paylaşım sitelerine videoyu ekledikten sonra bana da gönderdiler. Çok şaşırdım ve çok mutlu oldum. Beni çok duygulandırdılar. İşlerini güçlerini bırakmışlar ve yoğun çaba sarf etmişler. Çok heyecanlandım. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR VEFA ÖRNEĞİ”

Artık başka bir alanda çalışmaya karar verdiğini ve siyasete gönül verdiğini dile getiren Uysal, genç olması nedeniyle öğrencileriyle diyaloglarının çok iyi olduğunu söyledi. Öğrencilerinin yüzünü kara çıkartmayacağını kaydeden Uysal şöyle devam etti: “İnşallah bana güvenlerinin karşılığını boşa çıkarmayacağım. İnşallah hocaları ve vekilleri olarak onları temsil edeceğim. Öğrencilerimin bu yaptığı çok büyük bir vefa örneği. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum.”

“ORADA DA ANKARA SİMİDİ VAR”

Öğrencilerinin şakayla karışık sitemlerinin bulunduğu şarkıyı dinledikten sonra kararında bir değişme olmadığını söyleyen Uysal, “Onların destek ve ilgisini görünce siyasette güzel şeyler yapabilmenin haklı onurunu yaşamak amacıyla daha çok azimlendim. Ankara’da güzel işler yapmak istiyorum” dedi. Uysal, öğrencilerin ‘Ankara'da napicen, gevreği hiç mi özlemiycen?’ sözlerine de “Orada da Ankara simidi var” diyerek karşılık verdi.

“ÖĞRENCİLER METRO İSTİYORMUŞ”

Şarkıda en çok hoşuna giden kısmın ‘Vekil olcen, ne olcek? Kampüse metro mu getircen?’ olduğunu belirten Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “Biz üniversitemize belediye otobüsü getirmek için çok çaba sarf etmiştik. Balık istifi gibi otobüse binip üniversitemize gelmeye çalışıyorlardı. Onları örgütledik, eylem yaptık. Otobüsü kampüse getirdik ama onlar çıtayı yükseltmiş, kampüse metro istiyorlarmış. Artık öğrencilerimizin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne rahat bir şekilde ulaşması için kampüse metro getirmek için yoğun çabalar sarf edeceğim.

İŞTE O ŞARKI

Öğrencilerin Uysal için yazdıkları şarkının sözleri şöyle:
Tancan Hoca adaymış, duydum ve şoke oldum,
Ortodonti sınavından 95 bekliyordum.
Hocam siyaset şimdi nerden çıktı? Hoppala.
Sensiz ne yapar Çiğli, Karşıyaka, Bornova?
Kaaaal! Hocam üniversitede kaaal.
Biz mezun olana kadar kaaaal.
Bırakıp da gidersen, sana oy vermiycez, bence kal.
Eğer aday olursan, seni hiç sevmiycez gitme kal.
Madem İzmir'de hayat, sana kafes kadar dar,
Ankara'ya git bi bak, yelken yapçek yer mi var?
Hocam, gitme ne olur, sensiz dişler çürüycek,
Projeler durucek, patentler kaybolucek.
Sıııınnnnn,
3 çocuk babasısııııın,
Hem de bir de dekansın.
Ankara'da napiceeen,
Gevreği hiç mi özlemiyceeeeen?
Vekil olcen, ne olcek?
Kampüse metro mu getircen?

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR