BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Öğrenciler dikkat! İlk sınavlar...

TEOG ilk merkezi ortak sınavlar 26-27 Kasım'da yapılacak

Açıklanan takvime göre ilk dönem yapılacak yazılı sınavlar 26 ve 27 Kasım tarihlerinde olacak. MEB tarafından duyurulan TEOG sınav takvimine göre ilk dönem ve ikinci dönem yapılacak olan merkezi ortak sınavlar ikişer gün sürecek.

İlk dönem 26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan sınavlar 40'ar dakika sürecek ve sabah 9:00'da başlayacak ve 12:00'da sona erecek. İlk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları, ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavları yapılacak. TEOG merkezi ortak sınav takvimine göre ikinci dönem sınavları ise 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

TEOG başvuru şartları 

 

SINAVA GİRME ŞARTLARI

1. Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

2. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları Örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt ve devamda yaş sınırını doldurmamış olmak ve açık öğretim ortaokulunun 8‘inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

3. Yurtdışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara

Girme Şartları 2014-2015 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

4. Yurtdışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin

Sınavlara Girme Şartları Yurt dışında öğrenim gördükleri sınıf düzeyi, Türkiye'deki 8'inci sınıfa denk okullarda öğrenim görüyor olmak.

5. KKTC'de Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları KKTC'deki öğrenciler için Türkiye'deki 8'inci sınıfa denk okullarda öğrenim görüyor olmak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR