BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

OGM'de vekil memura kadro verildi!

Orman Genel Müdürlüğü'nde vekil memur olarak çalışanlara bir defaya mahsus kadro verilecek. Kadro verilmesi konusunda yetkili sendika ile Genel Müdürlük anlaşmaya vardı...

Orman Genel Müdürlüğü vekil memur olarak çalışanlara bir defaya mahsus kadro verilmesi konusunda yetkili sendika ile mutabakata vardı.

Bir kamu kurumuna memur atanacağının usul veesası bulunmaktadır. Bu usul ve esaslar, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te düzenlenmiştir.

Yine sözleşmeli olarak çalışmanın da bir usul veesası bulunmaktadır. Bu usul ve esaslar da, yine Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan" Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"da düzenlenmiştir.

Her iki mevzuata göre de hem memur hem de sözleşmeli personel olabilmek için, bazı istisnalar dışında, KPSS'ye girmiş olmak ve ilan edilen kadrolara başvurarak puan üstünlüğüne göre atanmaya hakkazanmış olmak gerekmektedir.

Ancak, vekil memur atamasının bir usul ve esası bulunmamaktadır. Kurumun kendi belirlediği ilkelere göre vekil memur ataması yapılmaktadır. Bu ilkelerin en önde gelen öğesi ise "torpil"dir.

Vekil memurun görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı üst amirin iki dudağına bağlı olduğundan, vekilmemurlar iş güvencesine haiz değildir. Bu ise vekil memurun sendikal mensubiyetini dahietkilemektedir. İktidarda kim varsa, vekil memurlar o sendikadan olmaktadır.

İşte böyle bir ortamda, yani bu kişilerin herhangi bir kritere tabi olmadan alındığı ortada iken, bu kişilerekadro istenmesi uygun değildir.

Ancak Orman Genel Müdürlüğünün 2013 yılı Kurum İdare Kurulu toplantısında genel müdürlük ile yetkili sendika, vekil memurlara bir defaya mahsus olmak üzere kadro verilmesi hususunun Kamu Personel Danışma Kuruluna sunulmasına karar vermiştir.

Süreç tamamlanmamış olmasına ve KPDK'nın bu tür bir talebe olumlu bakmayacağını düşünmemize rağmen, hak ve adalete uygun olmayan bu yönde bir talebin, hem OGM hem de yetkili sendika tarafından mutabakata varılarak alınmış olmasını uygun bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.

İŞTE MUTABAKAT METNİNİN İLGİLİ SAYFASI

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR