BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
KPSS

OGM, mühendis alımında değişikliğe gitti!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), KPSS ile mühendis alırken uygulayacağı yazılı ve sözlü sınavın ağırlıklarını Resmi Gazete'deki kararla belirledi.

Orman Genel Müdürlüğü, mühendis alırken uygulayacağı yazılı ve sözlü sınavın ağırlıklarını belirledi.

, yönetmeliği değiştirilmiştir. KPSS Yönetmeliğine eklenen maddeye göre, DSİ ve mühendis alırken, en yüksek KPSS puanına sahip 3 katı adaya, yazılı ve/veya sözlü sınav uygulayabilecektir.

İşte bu düzenlemenin detayları, değişiklik ile belirlendi.

Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğine eklenen yeni maddelere göre,

1- Sadece yazılı mı, sadece sözlü mü, yoksa hem yazılı hem de sözlü sınav mı yapılacağına Orman Genel Müdürlüğü karar verecektir.

2- Yazılı sınav, konu başlıkları duyuruda yer verilmek suretiyle mesleki alan bilgisi sorularından yapılır. Yazılı sınavdan en az 70 alanlar sözlü sınava çağrılır.

3- Hem yazılı ve hem sözlü sınavın uygulanması halinde başarı sırası; yazılı sınav notunun %40'ı,KPSSP3'ün % 30'u ile sözlü sınav notunun % 30'unun toplamı ile bulunacaktır.

4- Sadece yazılı ya da sözlü sınav yapılarak alım yapılmasına karar verilmesi halinde, yazılı ya da sözlü sınav sonuçları ile KPSSP3'ün aritmetik ortalaması alınarak, başarı sırası belirlenecektir.

memurlar.net 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR