BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.401,30
MEMUR

O öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, müdür yetkili öğretmenlere, toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği hususunda yapılan başvuruya yanıt verdi. Ayrıntılar haberimizde...

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan başvuru hakkında Milli Eğitim Bakanlığı müdür yetkili öğretmenlere ek ders ödenip ödenmeyeceği hususunda olumlu yanıt verdi.

Bakanlık cevabi yazısında, 23.08.2015 tarihli ve 29454 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı ikinci bölümünün 22'nci maddesinde; "Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatında göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere; 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir." hükmüne yer verdi.

ÖĞRETMEN KİMLİKLERİ ÖN PLANDA

Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin 30'uncu maddesinde yer alan; "Müdür norm kadrosu bulunmayan eğitim kurumlarında görev yapmak üzere, o eğitim kurumunda görevli öğretmenler arasından, öğretmenlik görevi yanında yönelim hizmetlerini de yürütmek üzere, il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından müdür yetkili öğretmen görevlendirilir." hükmüne de atıf yapılan yazıda, yöneticilik görevini öğretmenlik görevinin yanında yürütmekte olan ve bu durumlarıyla öğretmen kimlikleri ön planda bulunan müdür yetkili öğretmenlerin, ilgili mevzuatına göre fiilen yerine getirdikleri nöbet görevlerine bağlı olarak ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği belirtildi.

İŞTE BAKANLIK YAZISI 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR