BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
GÜNCEL

O bildiriyi düzenleyen kişi belli oldu! 14 emekli amiral adliyeye sevk edildi

Ankara Emniyeti'nde ifade işlemleri tamamlanan 14 emekli amiral adliyeye sevk edildi.

104 emekli amiral 3 Nisan’da geceyarısı Montrö Sözleşmesi ve ‘cüppeli takkeli komutan’la ilgili ortak açıklama yayınlamıştı. Bildiri, hükümet kanadı tarafından ‘darbe hevesi’ne yorulmuş, re’sen soruşturma başlatılmıştı.

10 amiralin gözaltı süresi dört gün uzatılmıştı
5 Nisan’da imzacı emekli amirallerden 10’u gözaltına alınmış, dördüne ise yaşı nedeniyle üç gün içinde emniyete müracaat etmesi için tebligat yapılmıştı. Savcılığın talebi üzerine 10 amiralin gözaltı süresi dört gün uzatılmıştı. Dört amiral da bugün ifade vermek üzere emniyete gitmişti.

14 şüpheli adliyeye sevk edildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisi soruşturmasında emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bildiriyi Emekli Amiral Ergün Mengi düzenlemiş
Gözaltına alınan emekli amiraller gece yarısı bildirisinin yayınlandığı tarih ve saatiyle ilgili soruya net bir yanıt vermedi. Bildirideki tartışmalı ifadeler konusunda da Amiral Ergün Mengi tarafından son düzenlemenin yapıldığı belirtildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 4 Nisan'da bazı internet siteleri ve sosyal medyada paylaşılan ve "104 amiralden Montrö bildirisi" başlığıyla yayımlanan açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ifade vermek üzere Ankara'ya gelmişti. 10 emekli amiral ise geçen hafta pazartesi gözaltına alınmıştı. 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR