BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
MEMUR

Numan Kurtulmuş'tan flaş 2010 KPSS açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2010 KPSS'de kopya çekerek memur olan FETÖ'cülerin ihraç edileceğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu sonrası, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, KPSS 2010'da soruları çalarak memur olanların ihraç edileceğini belirtti.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"Bugünkü Bakanlar kurulu toplantımızda OHAL çerçevesinde iki KHK gündeme gelmiştir. Bunlardan birisi 670 sayılı KHK'dır. Öncelikli olarak bazı bakanlıklarımızdan gelen, FETÖ'cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memurluğu vasfını kaybedeceklerdir. Yine bu listede adı geçen kişilerin unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır. Yine kapatılan bu FETÖ'cü terör örgütü ile ilişkili kurum ve kuruluşların mallarının ne olacağı karara bağlanmıştır.

2010 KPSS'DE KOPYA ÇEKEN İHRAÇ EDİLECEK 

670 sayılı KHK ile 2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde memur oldukları tespit edilenler memuriyetten ihraç edileceklerdir. Ancak 2010 KPSS ile haklarıyla memur oldukları tespit edilenler memur olmaya devam edeceklerdir.

SGK BORÇLARI SİLİNECEK

Yine 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin SGK borçları silinecektir. Kapatılan askeri okullardaki sözleşmelerin iptalleri de bu KHK ile gündeme gelecektir. Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi de bu KHK ile düzenlenmiştir. 15 Temmuz'da Çengelköy'de şehit olan Yenişafak muhabiri İsmail Canbazhasan, ailesinin başvurusu üzerine Türk vatandaşlığına alınmıştır.

 TSK'nın pilot açığının kapatılması için düzenlemelerin yapılması gündeme gelmiştir. 671 sayılı KHK ile pilot iken görevden alınanların yeniden TSK'ya kazandırılması ile ilgili düzenleme yapılmıştır.

 TİB KAPATILDI

 TİB kapatılmış ve TİB'in bütün yetkileri, sorumlulukları, personeli ve teknik bütün imkanları BTK'ya devredilmiştir. Bu KHK ile özel harekat polisleri ile ilgili de kararlar alınmıştır. Akademisyenler için emeklilik yaşını 75'e çıkarıyoruz. Üniversitelerden uzaklaştırılanlar göz önüne alınırsa buradaki kararın önemi ortaya çıkmıştır.

Bu KHK'nın Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum.

ÜST DÜZEY KAMU PERSONELİNİN GÖREVDEN ALINMASI 

Özellikle bunlar liste olarak yayınlanacak. Dışişleri, İçişleri, Sahil Güvenlik ve TSK ağırlıklı olarak gelen isimler. Bu isimlerin meslek ünvanlarını kullanması yasaklandı. Bunlar devlete karşı işlenmiş hain bir planın içinde yer aldıkları için memuriyetten atılıyorlar. Devletin en üst kademelerindeki bu ünvanlar, makamlar bunlara devleti korusunlar diye verilmiş ünvanlardır. Devleti yıkmaya kalkışanların bunları kullanmaya hakları yoktur.

Zaman zaman ilgili güvenlik birimlerinin temsilcileri Bakanlar kurulu'na girerler ve bilgi verirler. Bugün hem sayın Genelkurmay Başkanı hem sayın MİT Başkanı davet edilerek güvenlikle ilgili kendilerinden bilgi alınmıştır.

Devletin bütün kadrolarının milletin tamamına açılması, en hayati hususlardan birisidir. Herkesin kendi kişisel kariyer planlaması ile ilgili olarak herkesin bundan istifade edebilmesi lazım. Ehliyet, liyakat ve millete sadakati dikkate alarak bunları seçersek zaten bir paralel yapının kamuda örgütlenme şansı yoktur. Bu bir prensiptir.

2010 KPSS İLE İLGİLİ GÖREVDEN ALMALAR 

Şu anda bir rakam veremiyorum. Bunların listeleri var. Kimler bu yolsuzluğun içindelerse onlarla ilgili gereken yapılacak. Diyarbakır'daki terör saldırısı4 polis memuru, 2 sivil, bunlardan biri polis memurumuzun evladıdır, toplam 6 şehidimiz var.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR