BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Nabi Avcı'ya yeni yönetmelik soruları...

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB'in hazırladığı yeni yönetici atama yönetmeliği ilgili bir basın açıklaması yaptı.

TÜRKİYE KAMU SEN BAŞKANI İSMAİL KONCUK'UN MEB'İN YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yönetici atama yönetmeliği ile ilgili açıklama yapmış. Diyor ki Sayın Bakan, “Bu işi işin içinde olanlara soruyoruz, onların görüşleri doğrultusunda yeni bir yönetici atama yönetmeliği yapacağız. Daha sonra hızla yönetici atamalarını yapacağız.”

Adama sormazlar mı, bütün bunları biz size söyledik, bu garabet yönetici atama yönetmeliği kabul edilemez, yapmayın, etmeyin, diye uyardık. Şimdi çıkmış bu işin içinde olanların görüşlerini alıyoruz diyerek, bu işlerden ne kadar uzak olduğunuzu dost düşman herkese göstermiş oldunuz.

Sayın Bakan, sizin bu acemiliğiniz en geç Şubat 2013 tarihinde yapılması gereken yönetici atama takvimini aylarca geciktirdi. Atama hakkına sahip olanları hüsrana uğrattı. Yaşanan tüm bu olumsuzlukların sorumluluğu size aittir. Bu sorumluluğun gereği de bellidir ama siz bu sorumluluğu yerine getiremeyecek kadar pişkinsiniz, maşallah. Tüm eleştirilere kulaklarınızı tıkamış, gözlerinizi kapatmış bir hal içindesiniz. 60 yaşın getirdiği, kamilliği anlarız ama bu kadar da pişkinliğe pes diyoruz.

Bugünlerde, internet sitelerinde, boy boy yönetici atama yönetmelik taslakları yayınlanmaktadır. Kapalı kapılar ardında hazırlandığı ve Türk Eğitim Sen'e hiçbir resmi bilgi verilmediği için, kulaktan duyma bilgilere dayanarak bir açıklama yapma gereği duymadık. Fakat, Bakanlıktan yalanlayıcı bir açıklama da yapılmadı. Gerçi bu kadar kör ve sağır bir bakanlıktan hangi konuda doğru dürüst bir açıklama yapılmaktadır ki, diye de düşünmemek elde değil.
Bu taslaklarda en dikkat çekici husus, okul müdürleri için mülakat sisteminin, oranı yüzde 30'a düşse de, hala varlığını devam ettirmesidir. Türk Eğitim Sen, etki oranı yüzde 1 dahi olsa mülakat sistemini kabul etmeyecektir. Mülakat ile, sınavla, ek 1 değerlendirme formu ile ölçemediğiniz neyi ölçmeyi düşünüyorsunuz. Masa başı dostlukları mı, yandaşlığı mı neyi ölçeceksiniz? Verdiğiniz ödüllerle, yeteri kadar palazlandıramadığınız yandaşlarınıza, biraz daha desteği nasıl veririz, hesabı içinde misiniz?

Bu ülkede, bu şartlar altında uygulanacak olan, mülakat sisteminin, neden, kimler için yapıldığını bilmeyen, aklı başında bir tek insan kalmamıştır. Aklı başında olmayan, yandaşlık ve yağcılık kariyeri en üst düzeyde olanlara sözümüz, elbette yoktur.

Yapacağınız mülakattan bu kadar eminseniz, çıkaracağınız yönetmelikte yapılacak mülakatın elektronik ortamda kayıt altına alınması yönetmelik maddesi olarak yazılacak mıdır? O ilde teşkilatlı, en çok üye kaydetmiş sendika temsilcileri, sözlü komisyon üyesi olarak değilse bile, en azından mülakat gözcüsü sıfatı ile sözlü komisyonunda yer alamaz mı? Şeffaflıktan, neden, bu kadar korkuyorsunuz? Yönetmelik yayınlanmadan önce, sendikaların görüşlerine sunulacak mı?

Sayın Nabi Avcı, siz beklentilerin çok uzağında bir performans sergiliyorsunuz. Hatta, ölçülebilecek bir performansınızı görebilmek de mümkün değildir. Bozuk saat dahi günde iki kez doğru vakti gösterir, sizde bunu dahi görebilmek mümkün değildir. 60 yılık kariyerinizi Milli Eğitim Bakanlığında kaybetmek üzeresiniz. Bunları, bir düşman, açık arayan biri olarak değil, Milli Eğitim Bakanlığının artık, huzur bulmasını isteyen bir kişi olarak söylüyorum. Milletin geleceğini şekillendirebilecek, tek kurum olan Milli Eğitim Bakanlığının, bu kadar durağan olduğu bir dönem hatırlamıyorum.

Sayın Avcı, yönetici atama yönetmeliği konusunda daha önce çok büyük bir hata yaparak, ucube bir yönetmeliğe imza attınız, şimdi önünüzde, bu hatayı telafi etmek zorda olsa, bir fırsat bulunmaktadır. Çevrenizdeki iş bilmez yandaş koruyucuların etkilerinden kendinizi kurtararak, adil ve kabul edilebilir bir yönetmelik hazırlayın, hem de en hızlı şekilde hazırlayarak beklentilere cevap verin.

Türk Eğitim Sen, Türkiye'nin en etkili sendikası olarak, her türlü çalışmanızı yakından takip ettiğimizi bilerek, hatalarınıza yeni hatalar eklemeyin diyor, tüm kamu oyuna saygıyla duyuruyoruz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR