BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

'Nabi Avcı yönetimindeki MEB, belasını arıyor!'

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'na sert eleştiriler yapıldı. Sendika yaptığı açıklamada "Nabi Avcı yönetimindeki bu MEB, belasını arıyor" denildi...

Eğitim camiasının ortak tepkisine hedef olan yeni yönetici atama yönetmeliği örneğinden yola çıkan Türk Eğitim Sen sert bir açıklama yaparak MEB'i eleştirdi.

İşte Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama:

Bir Bakanlık düşünün işler yolunda giderken birden bire ortalığı karıştıran. İşte Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir Bakanlık. Ufak tefek eleştiriler dışında, tüm sendikaların, bütün yönetici adaylarının ittifakla kabul ettiği MEB Yönetici Atama Yönetmeliği sebepsiz yere değiştirildi. Hani “Belanı mı arıyorsun?” derler ya, Nabi Avcı yönetimindeki bu MEB, belasını arıyor dedirtecek bir örnek.

2009 yılından bu yana, çok küçük problemler dışında bugüne kadar sorunsuzca uygulanan, yönetici atama yönetmeliğinin yerine, ucube bir yönetmeliğin, Nabi Avcı'nın acemiliğinden de istifade edilerek, bazı çok bilmiş bürokratlar tarafından yayınlanması sağlandı. Nabi Avcı'yı, adeta, tuzağa düşüren, bu çok bilmiş bürokratların hala işbaşında olması Nabi Avcı'ya duyulan güveni büyük ölçüde aşındırmış görünmektedir.

Bakan Avcı, bu ucube yönetmeliği, tüm uyarılarımızı göz ardı edip imzalayarak, kendisine duyulan güveni hovardaca harcamıştır. Bu kadar acemice, imzaladığı yönetmeliğin, ne gibi sonuçlar doğuracağını hesap edemeden imzalayan ve kaosa imza atan, bir Milli Eğitim Bakanı bundan sonrası için güven vermemektedir, kaybettiği güveni kısa sürede yeniden kazanması zor görünmektedir.

Yönetici atama yönetmeliği gibi, pek çok eğitimciyi yakından ilgilendiren, bu yüzden yıllardır yaşanan hukuki kavgalardan, MEB'in bu sebeple yaşadığı kargaşalardan haberdar olmaksızın, üzerinde azami mutabakat bulunan bir yönetmeliği değiştirmek akıllara zarar bir uygulama olsa gerektir.

Şimdilerde, yeni yönetici atama yönetmeliği için, MEB'in harekete geçtiğine dair bir takım haberler yayınlanmaktadır. Yeni bir yönetici atama yönetmeliğine hiç gerek bulunmamaktadır. Ucube yönetmelikten önceki yönetmelik hiçbir önemli değişikliğe gerek duyulmadan uygulanmaya devam edilmelidir. Herkesin memnun olduğu bir yönetmelik orta yerde dururken, yeni bir yönetmelik dayatması yapmak ancak ve ancak art niyetli insanların işi olabilir ve kabul edilebilecek hiçbir tarafı yoktur.

Sayın Bakan Nabi Avcı, artık, Milli Eğitim Bakanı olduğunu göstermeli ve idareyi eline almalıdır. Şu anki görüntü, Nabi Avcı'nın MEB'e hakim olamadığı, inisiyatif kullanamadığı yönündedir. Türk Eğitim Sen olarak Nabi Avcı'nın Milli Eğitim Bakanı olduğundan ciddi ciddi şüphe duymaya başladık. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın varlığı hiçbir şekilde hissedilmemektedir. Eğitim çalışanlarının çok büyük bir bölümü bizim gibi düşünmekte, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı görmek istemektedir.

Sayın Bakana tavsiyemiz, ucube yönetici atama yönetmeliğini uygulama ısrarı göstererek, eğitimcilerle arasını daha da açmaması, yanlıştan en kısa sürede döneceğini açıklamasıdır. Yeni bir yönetici atama yönetmeliği aramak gibi yeni bir hata yapmaması da, akılcı bir yaklaşım olacaktır. Sayın Bakan 2009 tarihli son yönetici atama yönetmeliğini uygulayınız, bu hem sizin hem de okullarımız için en hayırlı yol ve çözüm olacaktır.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR