BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 34,99
ALTIN 2.468,51
GÜNCEL

Mutluluğu 30 dakikada ücretsiz artırmanın yolları! Harvard profesörü 5 madde sıraladı

Pandeminin tüm hayatımızı etkilediği zor zamanlar yaşıyoruz. En önemli etkilerinden biri de kişisel mutluluk ve motivasyon düşüklüğü! Peki nasıl daha fazla mutlu olmak ve motivasyonumuzu artırabilmek için neler yapabiliriz? Harvard Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olarak görev yapan Ashley Whillans, araştırmalarının yer aldığı “Time Smart” (Akıllı zaman) adlı kitabında mutluluğun herhangi bir ücret gerektirmeden, günde yaklaşık 30 dakika ile mümkün olduğunu söylüyor.

Corona virüs pandemisinin hakim olduğu son zamanlarda, yapılan araştırmalar insanların daha fazla depresyona girdiğini, antidepresan kullanımının arttığını gösteriyor.

Ancak Harvard ekonomi profesörü Ashley Whillans, “Time Smart” (Akıllı zaman) adlı kitabında insanların günde yaklaşık 30 dakikalık aktiviteyle daha mutlu ve daha stressiz bir hayat sürebileceklerini söylüyor. Whillans, yaptığı araştırmada "zamana öncelik veren insanların paraya öncelik veren insanlardan daha fazla mutlu olduğunu defalarca tespit ettik" diyor.

Harvard’da ekonomi profesörü olan Ashley Whillans, "Hayatımızdaki konumumuz ne olursa olsun, ekonomik hedeflerimiz ne olursa olsun, hepimizin yapabileceği küçük stratejiler var, çok fazla zaman içermeyen, herhangi bir ücreti olmayan bu küçük stratejiler hepimizin daha mutlu, daha anlamlı ve daha az stresli yaşam yaşamasına yardımcı olabilir” ifadelerini kullanıyor.

İşte Whillans'ın önerdiği, 10 dakikadan fazla sürmeyen ve mutluluğunuzu artırabilecek beş aktivite...

İŞLERİNİZİ ORGANİZE EDİN (5 DAKİKA)
Harvard’da ekonomi profesörü Ashley Whillans, araştırmasının en başına en fazla strese sokan şey olarak belirttiği iş hayatını koyuyor.

Whillans, bulunan ilk boşlukta, kişilerin beş dakikalarını ‘tamamlamaları gereken küçük işleri organize etmeye ve kontrol etmeye başlamaya’ çağırıyor.

Whillans, "Yapmamız gereken şeyleri ve ne zaman yapacağımızı planlamak, ertelemeyi azaltabilir ve daha az stresli hissetmemize yardımcı olabilir" diye ekliyor.

Profesör, "Stresli hissettiğimizde, genellikle büyük resme takılırız ve bu nedenle büyük bir sorunu ele alıp bunu küçük, uygulanabilir adımlara bölmek faydalı olur" ifadelerini kullanıyor.