BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.405,05
GÜNCEL

Mutant virüs varken mekanlar açılacak mı? Uzmanı son noktayı koydu

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, Kocaeli'de vaka sayılarında yukarıya doğru bir kıpırdanmanın olduğuna dikkat çekti. Bu kıpırdanmanın henüz sağlık sistemini yoracak şekilde gerçekleşmediğine dikkat çeken Ardaman, "Fakat mutant virüsün Kocaeli'ye geldiğini ve bu virüsün de çok hızlı yayıldığını biliyoruz.

Bu yüzden yeni bir dalgalanma olması uzak bir ihtimal değil. Bu da sağlık sistemi açısından işleri kötüleştirir" ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI 200'LERDEYDİ

Vaka sayılarına ilişkin net rakama henüz ulaşmadığına dikkat çeken Ardaman, "Fakat geçtiğimiz hafta vaka sayısı ortalama 200'lerdeydi. Bu yüksek bir rakam değil. Ama geçtiğimiz dönemde 200'lerde olan vaka sayısının çok hızlı artış gösterdiğine şahit olduk. Yine böyle bir artış olabilir. Bu yüzden çok dikkatli olmamız ve tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

YÜKSELİŞ ÇOK DAHA HIZLI OLUR

Normalleşme yönündeki kararı Bilim Kurulunun önerisi ile hükümetin vereceğine dikkat çeken Ardaman, "Fakat ben kısa vadede normalleşmeyi pek mümkün görmüyorum. Her normalleşmede vaka sayılarında çok belirgin bir yükselme oldu. Hele şimdi de mutant virüs varken yükseliş çok daha hızlı olur. Bu nedenle daha uzun süre kısıtlamaların devam edeceğini tahmin ediyorum" dedi.

AŞILAMA YAVAŞLADI

Son haftada aşılamaların yavaşladığına dikkat çeken Ardaman, "Tabii ki ilk etapta sağlıkçılar aşı olduğundan süreç çok hızlı yönetildi. Kısa sürede çok büyük rakamlara ulaşıldı. Fakat sağlıkçıların ardından yaşlı vatandaşlarımızın aşılanması başladı. Elbette ki yavaşlama normal. Fakat bunun yanı sıra aşı temininde bir belirsizliğin olduğu da açık. Sağlıkçıların ikinci doz aşılanması hala başlamadı" dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR