BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.472,89
SAĞLIK

Müezzinoğlu'ndan hekimlere tam gün resti!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam gün yasası hekimlere rest çekti: Beğenmeyenler muayenehanelerinde devam etsin!

Tam Gün'de yapılan değişiklikle hocaların muayenehane yerine mesai saati sonrasında kendi kurumlarında çalışacaklarını söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hocalara Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) belirtilen fiyatların bir misli ücret ödeneceğini söyledi. Müezzinoğlu, “Bu fiyat hocaları geri getirir mi?” sorusuna ise “Beğenmeyenler muayenehanelerinde devam etsin” yanıtı verdi. Tam Gün'de yaptıkları değişikliği anlatan Müezzinoğlu yeni yasanın mayısta Meclis'e geleceğini ifade etti.

* Tam Gün'de yeni yapılanma nasıl olacak?

- Tüm hekimlerimizin dinamiklerini mesai içi ve mesai sonrası kendi kurumlarında sağlamalarını, ilave bir çalışma yapacaksa bunun yine kurumunun içinde olmasını istiyoruz. Bununla birlikte hocamıza bir başka kurumda ihtiyacımız varsa yönetim kurulu kararıyla başka bir kurumda mesai yapabilecek. Burada hocalarımız hastalardan SUT'ta belirtilen fiyatların bir misli ücret alabilecek. O ücreti de kurumla paylaşacak.

* SUT fiyatları çok düşük. Bu fiyatlar hocaları geri getirir mi?

- Bu fiyatı beğenmeyenler muayenehanelerinde devam etsin. Biz kurum merkezli ve toplum merkezli çalışıyoruz. Geri dönmeyi düşünen hocalarımıza bizim kapımız açık.

* Türkiye'de son dönemde bulunamayan ilaçların sayısı arttı. Bakanlık bununla ilgili bir önlem alacak mı?

- İlaçla ilgili sıkıntı bir haftada büyük oranla çözüldü. Zaman zaman problemler oluyor ama hastaya sıkıntı yaşatacak gri alanları gördüğümüzde müdahale ediyoruz. İlaçta reel olmayan indirimlerde ayrıcalıklı bir yol haritası zaten uyguluyoruz. Bunu mesela kanser gibi öncelikli olan ilaçlarda biraz daha genişletebiliriz.

‘UCUZA YAPARIM DİYEN BULSUN GETİRSİN'

* Şehir hastanelerinde devletin bina yapımına ödeyeceği para eleştirilere neden oldu!

- Eleştirenler reel analiz yaparak yaklaşmıyorlar. Esasında maliyet açısından da işin sürdürülebilirliği açısından da bir sıkıntı olmadığını görecekler. Dünya çapındaki finansmanı, en düşük maliyetle ülkeye kazandırmak ve vizyoner yapıyı Elazığ'a Malatya'ya Diyarbakır'a taşımak istiyoruz. Bu kazanımları değerlendiremiyorlar. Uluslararasına, ulusala, rekabete açık ihaleler yapıyoruz. Bu hastanelerin daha ucuza olabileceğini kim iddia ediyorsa bulsun yatırımcıyı getirsin biz de bundan mutlu oluruz. Fiyatlar yüksek olsun diye bir derdimiz yok.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR