BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,94
İŞÇİ

Müdür ve üstü kadro atamalarına yeni kriterler!

657 sayılı devlet memurları kanununda yapılan kapsamlı değişiklikler içinde dikkat çeken bir konu da müdür ve üstü kadrolara yapılacak atamalar oldu. Yeni tasarıyla 5 yıl hizmeti olan Genel Müdür olabilecek...

Bugün Meclise sevk edilmiş olan tasarının dikkat çeken hükümlerinden birisi de müdür ve daha üst unvanlı (Daire Başkanı, Genel müdür yardımcısı, genel müdür, başkan, müsteşar yardımcısı, müsteşar) kadrolara yapılacak atamalara ilişkindir.

Hali hazırdaki 657 hükmüne göre, Daire Başkanı ve üst unvanlı kadrolara atanabilmek için 10 veya 12 yıl hizmet gerekmektedir. Ancak tasarıda yer alan hükme göre,

1- Kamu kurumlarında 5 yıl hizmeti olanlar 6400'den daha düşük ek göstergeli görevlere atanabilecektir.

2- 6400'den fazla ek göstergeli görevlere atanabilmek için yine en az 5 yıl hizmet aranmaktadır. Ancak bu kez hizmet, kamu ile sınırlı tutulmamaktadır. Kişinin özel sektörde 5 yıllık hizmeti var ise yeterli görülecek ve Genel Müdür ve üstü kadrolara atanabilecektir.

3- 6400 ek gösterge ve üzeri görevşere açıktan da atama yapılabilecektir.

4- Müdür ve daha üst kadrolu görevlere atanmada, o kurumdsa belirli süre çalışmış olma, şu bölüm mezunu olma gibi hiçbir şart aranmayacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR