BIST 10.171
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.393,05
GÜNCEL

Muafiyet listesi güncellendi! İstisnalar dışında sokağa çıkmak yasak! İçişleri Bakanlığı açıkladı

TÜRKİYE koronavirüsle mücadelede ilk kez tam kapanma sürecine giriyor. 17 günlük süreçte istisnalar dışında sokağa çıkmak yasak... İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili sıkça sorulan sorular bölümüne yeni sorular ile cevaplarını ekledi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma başlıyor. İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek uygulamaya yönelik soru-cevap listesini güncelledi.  

Ödeme yapacaklar muaf tutulacak

Buna göre, Kurumlar Vergisi ödemesinin son günü olması nedeniyle, tam kapanmanın ilk günü olan yarın Kurumlar Vergisi borcu ödemelerini yapmak üzere bankalara gidecek olan vergi mükellefleri, vergi borcuna ilişkin tahakkuk fişi veya elektronik ortamda alınmış borç durumunu gösterir bilgi/belgeyi denetimlerde ibraz etmek ve şirket ile ödeme yapılacak banka güzergahında kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Seyahat izne tabi

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak dönemde yapılacak her türlü şehirler arası seyahat izne tabi tutulacak. Bu nedenle, sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasından sonraya denk gelen seyahatler için de zorunlu hallerin varlığının olup olmadığına bağlı olarak seyahat izni alınması gerekecek. 

Avukatlar kısıtlamaya tabi olmayacak

İlgili genelgenin ekinde yer alan "Muafiyet Yerler ve Kişiler Listesi"nin 33 ve 34'üncü maddeleri uyarınca, yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların ve avukat stajyerlerinin, sokağa çıkma kısıtlaması süresince bulundukları şehir içinde ve zorunlu hallerde bürolarına, vekili bulundukları iş yerlerine, adliyelere, kolluk birimlerine, resmi kurumlara ve noterliklere gitmeleri herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayacak.