BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

MİT'te böcek skandalı

MİT’in dönemin başbakanı Er­do­ğa­n’­ın ofi­sin­de bu­lun­du­ğu id­di­a edi­len din­le­me ci­haz­la­rı­na iliş­kin bilgileri savcılıktan gizlediği belirlendi. Savcılık iki kez istemesine rağmen bilgi verilmedi.

MEMURLAR- Dö­ne­min Baş­ba­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ça­lış­ma ofi­sin­de bu­lun­du­ğu id­di­a edi­len din­le­me ci­haz­la­rı­na iliş­kin Mil­li İs­tih­ba­rat Teş­ki­la­tı'nın (MİT) so­ruş­tur­may­la il­gi­li bil­gi­le­ri iki kez An­ka­ra Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı'ndan giz­le­di­ği or­ta­ya çık­tı.

Er­do­ğan'ın ça­lış­ma ofi­si ve ko­nu­tun­da bu­lun­du­ğu id­di­a edi­len 'bö­cek'ler­le il­gi­li bil­gi­le­rin MİT ta­ra­fın­dan ad­li kay­nak­la­ra ve­ril­me­ye­rek iki kez giz­len­di­ği be­lir­len­di.

Din­le­me ci­haz­la­rı­nın bu­lun­ma­sı­nın ar­dın­dan An­ka­ra Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı'nın in­ter­net si­te­si üze­rin­den ih­bar­da bu­lu­nan Baş­ba­kan­lık ça­lı­şa­nı Meh­met Ka­ya'nın şi­ka­ye­ti üze­ri­ne An­ka­ra Baş­sav­cı­lı­ğı, MİT'e ya­zı ya­za­rak böy­le bir du­ru­mun var olup ol­ma­dı­ğı­nı sor­du. Baş­sav­cı­lı­ğın teb­li­ga­tı üze­ri­ne MİT, ko­nu­yu doğ­ru­la­ya­rak ola­yın so­ruş­tu­rul­du­ğu­nu be­lirt­ti. An­cak bel­ge ve bil­gi pay­la­şı­mın­da bu­lun­ma­dı.

İKİN­Cİ KEZ GÖN­DER­ME­Dİ­LER

Er­do­ğan'ın 20 ara­lık 2012'de ka­tıl­dı­ğı bir TV'de, "Be­ni de din­le­di­ler" söz­le­ri üze­ri­ne An­ka­ra Baş­sav­cı­lı­ğı ikin­ci kez ya­zı ya­za­rak, ad­li so­ruş­tur­ma için ge­rek­li bil­gi ve bel­ge­le­rin pay­la­şıl­ma­sı ta­le­bin­de bu­lun­du. Ancak MİT ko­nuy­la il­gi­li ­bil­gi ve bel­ge pay­la­şı­mın­da yine
bu­lun­ma­dı.

İFA­DE­LE­Rİ DE GİZ­LE­Dİ­LER

An­ka­ra Sav­cı­sı Du­rak Çe­tin ta­ra­fın­dan si­ya­si ca­sus­luk­la suç­la­nan po­lis­ler­le il­gi­li ha­zır­la­nan id­di­ana­me­de de MİT bir­çok bel­ge ve bil­gi­yi pay­laş­ma­dı. İd­di­ana­me­de, bö­ce­ği bu­lan MİT gö­rev­li­le­ri­nin ifa­de­le­ri de­lil ola­rak yer al­ma­sı­na kar­şın gö­rev­li­le­rin ifa­de­le­ri yer al­ma­dı. Po­lis­le­rin avu­kat­la­rı mah­ke­me­ye iti­raz etti.

İD­DİANA­ME­DEKİ ÇE­LİŞ­KiİLER YU­MA­ĞI

Sav­cı Çe­tin ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan id­di­ana­me­de, dö­ne­min Em­ni­yet İs­tih­ba­rat Dai­re Baş­ka­nı Ömer Al­tı­par­ma­k’­ın bö­cek­le il­gi­li bil­gi­len­di­ril­di­ği an­cak bu ko­nu­da bir iş­lem yap­ma­dı­ğı ile­ri sü­rül­dü. An­cak Al­tı­par­ma­k’­ın bil­gi­len­di­ril­di­ği­ne iliş­kin id­di­ayı doğ­ru­la­ya­cak bel­ge­ler, de­lil­ler ara­sın­da yer al­ma­dı.

HEM TAKİPSİZLİK HEM DAVA

Sav­cı Çe­tin, id­di­ana­me­de baş­ka bir skan­da­la da­ha im­za at­tı. Se­yit Say­dam, Meh­met Yük­sel, Ze­ki Bu­lut, İb­ra­him Sa­rı, Fa­ruk Sa­rı, Hur­şit Göl­ba­şı ve Ha­run Ya­vuz hak­kın­da ay­nı so­ruş­tur­ma­da, ay­nı suç­la­ma­lar­dan hem ta­kip­siz­lik ka­ra­rı ve­ril­di hem de
da­va açıl­dı.

‘Dev­le­tin giz­li kal­ma­sı ge­re­ken bil­gi­le­ri­ni si­ya­sal ca­sus­luk ama­cıy­la te­min et­me suç­la­ması yö­nel­til­di. İd­di­ana­me­nin so­nun­da ise ‘suç iş­le­mek ama­cıy­la ku­ru­lan ör­gü­te üye ol­ma­k’ suç­la­ma­sın­dan ek ta­kip­siz­lik ka­ra­rı ve­ril­di­ği be­lir­til­di.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR