BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.467,33
GÜNCEL

MİT ve MEB'ten orak fişleme iddiası!

MİT'in Milli Eğitim Bakanlığı, THY ve PTT ile 'çok gizli' protokol imzalayarak tüm vatandaşların yaptığı seyahatleri, fotoğrafları, mailleri, mesajları, telefonları ve mal varlıklarını izlemeye aldığı iddia edildi.

Türk Hava Yolları’yla uçan vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda okuyan öğrenci ve ailelerinin tüm özel bilgileri, attıkları mailler, telefonları, fotoğrafları, telefon bilgileri, aile ve yakınlarının özel hayatına varıncaya kadar tüm bilgilerin “Çok Gizli” damgalı bir protokolle MİT’e aktarıldığı iddia edildi. Anayasa’ya ve Türk Ceza Kanunları’na göre suç sayılan “Çok Gizli” damgalı protokolün gizlice hayata geçirildiği öne sürüldü.

Taraf gazetesinde yer alan habere göre; MİT ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen “Çok Gizli” damgalı protokole göre, Milli Eğitim Bakanlığı sistemindeki tüm özel bilgiler protokol gereği MİT’e aktarılıyor. Aynı şekilde “Çok Gizli” damgasıyla Tapu’da, THY’de, PTT’de de uygulanıyor.

Gazetedeki haberin ayrıntıları şöyle:

MİT, bir yıl önce, vatandaşların kişisel bilgilerine ulaşmak için Türk Hava Yolları ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler neticesinde her iki kurumdan da detaylı şahıs bilgilerinin düzenli olarak MİT’e aktarılmasına karar verildi. Konuyla ilgili MİT’te sistem kuruldu. Yapılan mutabakat sonucu, Türk Hava Yolları, yurt içi tüm yolcu ve seyahat bilgilerini, kişinin yanında seyahat ettiği şahısların kim olduğunu, aktarma, yurtiçi bağlantılı tüm yurtdışı yolcu seyahat ve bilgilerini MİT’e vermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmelerde ise ilk ve orta dereceli okullar ile özel kolejlerde çalışan idareci, öğretmen ve diğer tüm personelin, okuyan tüm öğrencilerin bilgileri, notları, velilere ait özel ve tüm bilgiler, telefon numaraları, mailler de MİT’e verilmeye başlandı.

MİT’in yaptığı bu çalışmayla, THY ile seyahat edenler, postanede işlem yapanlar, tapuda kayıtları olanlar, Milli Eğitim’e bağlı kurumlarda okuyan öğrenciler, potansiyel suçlu kabul edilip fişleniyor. Bununla da yetinilmeyip, ailelerin bilgileri, evden velilerin MEB’in internetine girdiği kişisel bilgisayarlara ulaşım, öğrencilerin arkadaşlarının fotoğrafları ve yüzlerce bilgi MİT’in kontrolüne verildi. Bu bilgiler MİT’te toplanıp, arşivlenmeye başlandı. Banka, kredi kartı, UYAP, SGK, eczane gibi bilgilerin de MİT tarafından elde edilip edilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR