BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Milli Piyango ihalesinde tarih belli oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango için 6 Mayıs'ta lisans ihalesine çıkılacağını açıklayarak, "5 Ağustos'ta ilk teklifleri alacağız" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirilmesine ilişkin basın toplantısında konuştu. Ağbal, daha fazla katılımcının ihaleye katılmasını beklediklerini ifade ederek, "Milli Piyango'da 5 Ağustos'ta ilk teklifleri alacağız" dedi.

Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamış ve bu kapsamda ilk ihale 7 Mayıs 2009'da yapılmıştı. Teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatı yükseltmemeleri sonucunda ihale iptal edilmişti. ikinci ihale ise, 15 Temmuz 2014'te gerçekleştirilmiş ve Net Şans-Hitay OGG' 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile en yüksek teklifi vermişti.

Daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Net Şans-Hitay OGG'yi lisans sözleşmesi imzalamak için davet etmiş, ortak girişim grubunun talebi üzerine verilen süre, 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e uzatılmıştı. Net Şans-Hitay OGG'nin bu sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle ÖİB, 2 milyar 750 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'ye lisans sözleşmesinin imzalanması için 22 Nisan 2015'te davet yazısı göndererek süreci devam ettirmişti.

Ağbal, Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesine ilişkin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1986-2003 yılı arasında gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları sonucunda 8  milyar dolar gelir elde edildiğini belirtti.

İHALE İLANI 6 MAYIS'TA

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans hakkının tekrar  ihaleye çıkılarak özelleştirilmesi konusunda önemli bir aşamaya geldiklerini  açıklayan Ağbal, sektörün niteliği gereği özelleştirme sonrası dönemde güven ve  şeffaflık ilkesinin her aşamada korunmasının kendi açılarından son derece önemli  olduğuna dikkati çekti.

Milli Piyango İdaresinin 6 şans oyunu düzenlediğini anımsatan Ağbal,  2015 yılı bilet satış ve diğer gelirleri toplamının 2,5 milyar lira olarak  gerçekleştiğini söyledi.

Şans oyunlarının 10 yıllık lisans hakkının verilerek özelleştirilmesi  için gerekli çalışmaları tamamladıklarını bildiren Ağbal, "6 Mayıs Cuma günü  Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı  planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak, 5 Ağustos 2016'da da  teklifleri almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR