BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.415,09
GÜNCEL

Milli Piyango İdaresi gidiyor, 'Üst kurul' geliyor!

Lisans satışı yoluyla özelleştirilmesi amacıyla ihale süreci başlatılan Milli Piyango İdaresi’nin yerine “üst kurul” getirilecek. Kurul, özel sektör eliyle yürütülecek şans oyunlarının denetimini gerçekleştirecek.

Lisans satışı yoluyla özelleştirilmesi için ihale süreci başlatılan Milli Piyango İdaresi'nin yerine "üst kurul" kurulacak. Kurul, özel sektör eliyle yürütülecek şans oyunlarının denetimini yapacak.

Bugün gazetesinin haberine göre; Milli Piyango İdaresi'nin (MPİ) özelleştirilmesinin ardından Türkiye yeni bir üst kurulla tanışacak. Şans Oyunları Düzenleme Kurulu isminin verilmesi düşünülen üst kurul, MPİ'nin özelleştirilmesiyle birlikte şans oyunları alanında oluşacak denetim boşluğunu dolduracak. Üst kurulun kurulması için teknik çalışmalara başlandığı bildirildi.

GEREKİRSE CEZA VERECEK!

Şans Oyunları Üst Kurulu, şans oyunlarının özelleştirme sonrasında yasalara uygun şekilde işletilip işletilmediğini gözetleyecek. Gerektiğinde düzenlemeye ilişkin kuralların oluşmasını sağlayacak olan üst kurul, denetimlerinde hata tespit ettiğinde cezai yaptırımlar uygulayacak.

Üst kurul, mevcut şans oyunlarının yanı sıra yeni şans oyunlarına lisans verilmesi konusunda da yetki kullanabilecek. Kurul ayrıca çekiliş izinleri, sayısal oyun oynama saatleri, ikramiye ödemeleri için kural oluşturulması, cep telefonu ve internet üzerinden yapılan yasa dışı dolandırıcılık faaliyetlerinin takibi alanlarında düzenleme ve denetleme faaliyetlerini yürütecek.

Özelleştirme İdaresi, 'şans oyunlarının planlanması, tertibi ve çekilişlerinin düzenlenmesi hakkı'nı 10 yıl süreyle lisans devri yöntemiyle 13 Şubat'ta özelleştirecek.

10'UNCU ÜST KURUL KURULACAK!

Şans oyunları için yeni bir üst kurul oluşturulmasıyla birlikte 9 olan üst kurul sayısı 10'a ulaşacak. Halen üst kurul statüsünde; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kamu İhale Kurumu (KİK), Rekabet Kurumu (RK), Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) görev yapıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR