BIST 9.954
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.433,22
GÜNCEL

“Milli olması için gerekirse kan akacak!”

Merkez Bankası’na yapılan atamayı değerlendiren kitaptayazmaz Youtube kanalı yine gündemi sarsacak söylemlerde bulundu. Kanal konuşmacısı "Merkez bankasını yerlileştirmek zorundayız. Bu konuda kan dahi akabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ın görevine son verilmesi sonrası yaşananları değerlendiren Kitaptayazmaz, Merkez Bankası Başkanı’nın sürekli değişiyor olması kurumun yerli olmadığının göstergesi olduğunu dile getirerek “Merkez Bankası’nda %19’luk bir pay var ki kime ait olduğu bilinmiyor” dedi.

Merkez Bankası’nın yerlileşmesi için faizden kurtulmak gerekliliğini beyan eden program sunucusu, “Orta sınıf kobilere faizsiz krediler verilmesi gerekli. 50 bin lira bugün için bir şey ifade etmiyor daha fazla para desteği sağlanmalı” diyerek zenginlerden daha çok vergi alınmasını gerekliliğini ekledi.

Kimliği gizli yorumcu yaptığı değerlendirmede “Bize diyorlar ki; dünyanın bütün ülkelerinde merkez bankası özerktir. Bu dünyanın en adi yalanıdır…” dedi.

Videoya ulaşmak için;

https://www.youtube.com/watch?v=9UcOhSUwHkshttps://youtu.be/9UcOhSUwHk