BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
GÜNCEL

Meteoroloji üst üste uyardı fena geliyor! 14 şehir için sarı alarm! İşte hava durumu detayları

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü üst üste uyarı vermeye başladı. Bugün ülkenin büyük bir bölümünde sağanak yağış ve kar yağışı var. 14 şehir için sarı kodlu uyarı verilirken, İstanbul ve Ankara'ya kar yağışı için tarih ve saat verildi. İşte meteorolojinin son hava durumu tahminleri... Prof. Dr. Orhan Şen, iki şehir için ayrıca uyarı yaptı...

Meteoroloji'den yapılan hava durumu tahminlerine göre; Trakya, Ege'nin kıyı kesimleri, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'nun orta ve doğu kesimleri sağanak yağışlı, Doğu Anadolu Bölgesi ise kar yağışlı olacak. Yağışların; Akdeniz Bölgesi, Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca İstanbul ve Ankara'da kar bekleyenleri sevindirecek haber de geldi! Sıcaklar hızla düşecek Ankara'da ve İstanbul'da kar yağışı görülecek. 14 şehir için sarı kodlu alarm verilirken, Prof. Dr. Orhan Şen'den Antalya ve Mersin için iki gün boyunca aşırı yağmur, dolu, hortum ve fırtınayı uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahmin raporlarına göregöre: yurdun genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Ege Bölgesi'nin güney kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçecek.

Yağışlar İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. 

Yağışların Güney Ege kıyıları ve Akdeniz Bölgesi ile Adıyaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.