BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.515,91
GÜNCEL

Meteoroloji duyurdu 15 gün sürecek! Tatile gidecekler dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son açıklamaya göre yarından itibaren birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Ayrıca yaz sıcaklıklarının ancak 15 gün sonra görülebileceği belirtildi.

Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin biraz altında seyrediyor. 'Herkes yaz ne zaman gelecek?' diye merak ediyor. Uzman isim ve meteorolojiden açıklama geldi. 

Haziran ayının ilk haftası neredeyse geride kaldı. Ama hava hala bir sıcak bir soğuk ilerliyor. Peki bu hafta hava durumu nasıl olacak? Son dakika haberine göre; CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması beklenmektedir.

RÜZGAR Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR