BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.435,10
GÜNCEL

Meteoroloji 24 ili sağanak için uyardı!

24 il için sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli olmasını istedi. Öte yandan 2 ile için de kar yağışı uyarısı yaptı. İstanbul'a beklenen kar yağışı için de tarih verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Ocak Pazartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

24 il için sağanak uyarısı

Meteoroloji; Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Samsun, Amasya, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ile Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de sağanak yağışın etkili olacağını açıkladı.

Ardahan ve Kars'ta ise kar yağışı bekleniyor. Öte yandan hava durumu raporunda İstanbul'a yılın ilk karının cuma günü karla karışık yağmur şeklinde düşeceği ifade edildi.

Ani sel ve su baskını uyarısı

Sağanak nedeniyle yaşanabilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.