BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
GÜNCEL

Metabolizmayı hızlandıran besinler neler? Bunları daha önce duymadınız

Hızlı kilo almanın en önemli sebeplerinden biri de metabolizmanın yeteri kadar hızlı çalışmamasıdır. Peki metabolizmayı hızlandırmanın yolunun yediğiniz yiyeceklerden geçtiğini biliyor muydunuz?

Mercimek

Lif, mineraller ve vitaminlerle dolu olan mercimek, kilo vermek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Protein ve lif tok tutar, sindirimi hızlandırır ve toksinleri kolondan temizler. Böylece metabolizmanız hızlanır. Ayrıca mercimek şişmanlık, diyabet, kalp-damar hastalıkları ve çeşitli kanserlerden korunmanızı da sağlar.

Tarçın 

Metabolik hızı arttıran doğal bir kilo verme baharatı olan tarçın, aynı zamanda insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olur ve kan basıncını düşürür. Tarçını çaylarınızda, çorbalarınızda ve salatalarınızda kullanarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Turunçgiller

Limon, kivi, greyfurt, mandalina, portakal gibi turunçgiller metabolizmayı hızlandırmak ve yağ eritmek açısından oldukça yararlı besinlerdir.

Brokoli 

Brokoli lif, vitaminler, mineraller, protein ve çeşitli kanser türleri ile savaşan besin maddesi ile yüklü bir sebze. Brokoli ayrıca kan şekeri seviyesini düşürmeye ve anormal metabolizmanın iyileşmesine yardımcı olur.