BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Merkezi ortak sınavların ilk oturumu yarın yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'nın birinci oturumu yarın yapılacak. Ortak sınavlar, günde 3 olmak üzere, 2 günde 6 oturum halinde yapılacak.

28 Kasım 2013 Perşembe ve 29 Kasım 2013 Cuma günü 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile her iki günde üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere iki oturum halinde, her bir ders yazılısı için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır.

2013-2014 eğitim öğretim yılı 1. dönem ortak sınavlarının, sınav öncesi hazırlıklarında ve sınav uygulama süreçlerinde tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

4 GÜN TATİL

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin ortak sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi, e-okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden yayınlanacak. Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunacak. Bakanlıkça, ortaöğretim ortak sınavlarına ilişkin yayınlanan kılavuza göre, sınavlara girmek için ücret yatırılmayacak. E-okul sistemine kayıtlı 8. sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacak. Yurt dışında bakanlığa bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler, bu kılavuzda yer alan ilgili formu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya konsolosluk yetkililerine onaylatacak. Gerekli belgeler posta yoluyla gönderilebilecek, faksla bildirilen formlar kabul edilmeyecek.

Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders olmayacak. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, sınav günlerinde idari izinli sayılacak ve bu öğrenciler hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil yapacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR