BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,18
MEMUR

Memurun yaşı naklen atamaya engel olur mu?

Devlet memuru statüsünde görev yapan kamu çalışanlarının, görev yaptıkları kurum dışındaki başka bir kuruma naklen geçmek istediklerinde yaş engeline takılırlar mı?

Devlet memuru statüsünde görev yapan kamu çalışanlarının, görev yaptıkları kurum dışındaki başka bir kuruma naklen geçmek istediklerinde, yaş durumları gerekçe gösterilerek taleplerinin kabul edilmediği de görülebilmektedir.


Naklen atama ve yaş

Memurların bir kurumdan başka bir kuruma nakillerine ilişkin hükümlerin yer aldığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesinde, “Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.” denilmiştir.


Bu düzenlemede, naklen atamalarda yaş sınırından söz edilmemiş olmakla birlikte, bazı mesleklere ilk giriş koşulları arasında yaş şartı da yer alabilmektedir. Ancak, bir mesleğe girişte aranacak yaş şartının, naklen geçiş yapılması imkanı bulunan kadrolara atamalarda da aranacağına ilişkin bir düzenleme söz konusu değildir.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR