BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
MEMUR

Memurun hastalık izni ile ilgili merak edilenler

Memurun hastalık izni ile ilgili merak edilen durumlar nelerdir?

a, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde 18 aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise 12 aya kadar izin verilebiliyor.

Azamî izin sürelerinin hesabında, aynı hastalığa bağlı olarak aralıklarla kullanılan hastalık izinleri de iki izin arasında geçen sürenin bir yıldan az olması kaydıyla dikkate alınıyor.

İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, önce rapor aldığı aynı süreler kadar uzatılabiliyor, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen hakkında emeklilik hükümleri uygulanıyor. Yani görevdeki memurlarla ilgili malulen emeklilik uygulamasında prosedür SSK’lılar ve Bağ-Kur’lulardan biraz farklı gelişiyor.

un, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, yukarıda belirtilen hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınması gerekiyor.

Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memur, iyileşinceye kadar izinli sayılıyor.

Şevket Tezel'in yazısını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR