BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.465,89
MEMUR

Memurun erkek çocuğunun GSS hakkında öğrenim şart değil

Genel sağlık sigortası kapsamında önemli olan kavramlardan biri bakmakla yükümlü olunma şartlarını taşıyor olup olunmadığıdır.

MEMURLAR- Zorunlu genel sağlık sigortasının 01.01.2012 tarihinde yürürlüğe girmesiyle başlayan, 2014 yılına kadar biriken ve gerçekçi olmayan GSS borçlarının revize edilmesi halen TBMM’de görüşülmekte olan Torba Kanunda da üzerinde durduğu bir konu. Burada borçların silinmeyeceği, ancak zamanında gelir testi yaptırmayan mükellefler için azami hadden  (Halen aylık 272,16 TL) saptanan borçların şimdi yapılacak gelir testiyle gerçek gelir seviyesine göre bedava veya ayda 45,36 TL veyahut 136,08 TL gibi rakamlar üzerinden tahakkukunun sağlanacağına değinelim ve konumuza geçelim.

Bakmakla yükümlü olunan kişi olma önemli

Genel sağlık sigortası kapsamında önemli olan kavramlardan biri bakmakla yükümlü olunma şartlarını taşıyor olup olunmadığıdır. Zira sigortalı veya emeklinin bakmakla yükümlü olunan kişiler bedelsiz olarak genel sağlık sigortasından yararlanabilirken, 18 yaşından büyük ama bakmakla yükümlü olunan kişi konumunu taşımayan çocuklar için genel sağlık sigortası primi ödenmek durumunda kalınıyor.

Şevket Tezel'in yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR