BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,32
MEMUR

Memurluktan istifa edecekler aman dikkat!

Memuriyetten ayrılıp emekli ikramiyesini kaybetmek istemeyen vatandaşlarımızın neler yapması gerekmektedir. İşte memurluktan istifa edecekleri yakından ilgilendiren ikramiye uyarısı...

un iki defa istifa ederek çekilip sonra yeniden memuriyete dönme hakkı var, ancak yazımızın konusu bu değil. Ele almak istediğimiz konu memuriyetten ayrılıp emekli ikramiyesini kaybetmek istemeyen vatandaşlarımızla ilgili. Bu ayrılma ve ikramiye hakkı 657 sayılı Kanun kapsamındaki memurlarla ilgili olduğu gibi aynı zamanda 926 sayılı Askeri Personel Kanununa,  2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanununa, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununa, 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli personeli de ilgilendiriyor.

Bu güncel bir sorun ve bilhassa emeklilik yaşının ötelenmesi sonucu 20 yıllarını tamamlamış veya tamamlamak üzere olan kadın memurların, yahut özel sektöre geçmek için fırsat kollayan kamudaki nitelikli memurların da çok merak ettikleri bir konu, istifa edersem emekli ikramiyemi alabilecek miyim? Malum bu konuda üç kanun ve iki Anayasa Mahkemesi iptal kararı ile bir uygulama değişikliği oldu ve tabiri caizse henüz toz duman yatışmadı.

Şevket Tezel'in yazısının tamamını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR