BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Memurların maaşı Kurban Bayramından önce yatacak mı?

Devlet memurlarının bugünlerde en çok merak ettiği konu memurların maaşları bayramdan önce yatacak mı sorusunun cevabı. Ayrıntılar haberimizde.

Devlet memurları, 2016 yılı Kurban Bayramı yaklaşırken maaşlarının erken yatırılmasını bekliyorlar. Peki memurların maaşı Kurban Bayramından önce yatacak mı? İşte cevabı...

Bu yıl Kurban Bayramı, 12-13- 14-15 Eylül tarihlerinde kutlanırken, memurlar ise her ayın 15'inde maaş alıyor. Yani memurların Eylül'de maaş günleri Kurban Bayramı'nın son gününe denk geliyor. Bu nedenle memurların maaşlarının bayram öncesi ödenmesi için çalışma yürütülüyor.

MAAŞLAR BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENEBİLİR?

Aynı çalışmanın, maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda da bayram dönemlerinde erken maaş müjdeleri verilmişti. Bu nedenle bu Kurban Bayramı öncesinde de maaşların ödenebileceği belirtiliyor. Memur emeklileri ise maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisi Eylül'de de maaşlarını yine bu tarihler arasında alacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR