BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.512,52
MEMUR

Memurların geçici görev yolluğu ve son torba yasada harcırah kanunu değişiklikleri

Geçici görev yolluğu yol masrafı ve gündeliklerden oluşuyor. Sürekli görev yolluğu gibi ayrıca bir de yer değiştirme masrafı içermiyor.

Memurların veya kamuda çalışan işçilerin ve sözleşmeli personelin kadro merkezleri dışında o kurumun belediye sınırları dışındaki ve o personelin ikametinin olmadığı birimlerine geçici olarak görevlendirilmeleri halinde yeme içme (İaşe) ve barınma ihtiyaçlarının (İbate)  karşılanması amacıyla Yasa Koyucu geçici görev yolluğu hakkını düzenlemiş bulunuyor.

Geçici Görev Yolluğu

Geçici görev yolluğu yol masrafı ve gündeliklerden oluşuyor. Sürekli görev yolluğu gibi ayrıca bir de yer değiştirme masrafı içermiyor.

Geçici görev yolluğunda yol masrafı ve gündeliğe ek olarak ikametgâh veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki taşıt aracı giderleri de ayrıca ödenebilir.

Geçici görev yolluğuna görevlendirme yazısı ve konaklama ve taşıt ücretlerine dair belgeler eklenmelidir.

Yolluğa sadece hareket edilen ve varılan günleri değil saatleri de yazmak gerekmektedir.

Memuriyet Mahalli Dışına Günübirlik Geçici Görevlendirilenlerin Gündeliği

Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere gönderilenlere gündelik verilmez. Geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda ve yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere üçte bir, ikisini geçirenlere üçte iki oranında ve geceyi de geçirenlere ise tam gündelik verilmesi gerekiyor.

Geçici Görev Yolluğu Ne kadar Süre Ödenir?

Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren Harcırah Kanununa göre verilen gündelikler:

  • Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, izleyen 90 gün için üçte iki oranında,
  • Yurtdışında ise ilk 180 gün tam ve müteakip günler için üçte iki oranında ödenir.

Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu müddetleri veya gündelik miktarını artırmaya neden olmaz.

Ancak geçici görevle bulunulan yerde bir yıl dolmuşsa bir yılın dolumundan itibaren tam harcırah ödenecek sürecin yeniden başlamasına engel bir hüküm de bulunmuyor. 

Konaklama gideri

Gündelik ödenenlerden, yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak üzere, gündeliklerinin tamamına kadar olan kısmı ayrıca "Konaklama gideri" olarak ödenir.

Şevket Tezel'in yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR