BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Memurlardan Erdoğan'a 500 dilekçe

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), emekli memur maaşlarının düzeltilmesi amacıyla dilekçe kampanyası düzenledi.

Toplanan yaklaşık 500 bin dilekçe, Başbakanlık'a gönderildi.

Kamu Sen İstanbul İl Başkanlığı'na üye yaklaşık 60 kişi, Fatih Sirkeci Postanesi önünde toplandı.

‘Adalet istiyoruz', ‘Keser döner sap döner gün gelir hesap döner', ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın', ‘Rotasyona hayır' ve ‘İş güvencemiz gasp edilemez' yazılı dövizler taşıyan grup, ‘Hükümet uyuma memuruna sahip çık', ‘Vur vur inlesin hükümet dinlesin' ve ‘İşte memur işte sendika' şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan yaptı. Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emekli maaşı arasında büyük fark olduğunu öne süren Bostan, adaletsizlik olarak nitelendirdiği durumun düzeltilmesini istedi. Bostan, memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken, bu ödemelerin prime esas kazançtan sayılmadığını ve emekliliklerinde de bu ödemelerin maaşlarına dahil edilmediğini dile getirdi.

Seslerini duyurmak için ülke genelinde dilekçe kampanyası başlattıklarını bildiren Hanefi Bostan, toplanan dilekçe sayısının 500 bini geçtiğini aktardı. Bostan, illerde toplanan dilekçelerin ayrı ayrı eylemlerle Başbakanlık'a gönderileceğini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, açıklamanın ardından dilekçeleri Sirkeci Postanesi'nden Başbakanlık'a gönderdi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR