BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,08
ALTIN 2.467,93
İŞÇİ

Memurlara hangi tazminatlar ödeniyor?

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alanlara, aylık maaşın bir unsuru şeklinde tazminat ödemesi de yapılıyor.

Memurlara hangi tazminatlar ödeniyor?

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alanlara, aylık maaşın bir unsuru şeklinde tazminat ödemesi de yapılmaktadır. Ancak, aylık maaşın unsuru şeklinde ödenen tazminat türü her memur için aynı değildir.

Memurlara hangi tazminatlar ödeniyor?

Aylık maaşın unsuru şeklinde ödenen tazminat: 657 sayılı Kanun kapsamında aylık alan memurlara; yürüttükleri görevin önem, sorumluluk ve niteliğine, görev yerlerinin özelliğine, hizmet sürelerine, kadro unvan ve dereceleri ile eğitim seviyelerine göre, en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil)belli oranları esas alınarak her ay tazminat ödemesi yapılmaktadır.

Memurlara hangi tazminatlar ödeniyor?

Aylık ücretleri 657 sayılı Kanun hükümlerine göre ödenmeyen (örneğin, ücret göstergesi ve tazminat göstergesine göre aylık alan) memura ise tazminat ödemesi yapılmamaktadır. Ancak, bu şekilde ücret alan memurlardan 1/10/2008 sonrasında işe girmiş olanların sosyal güvenlik primlerinin hesaplanmasında, haklarında geçerli olan tazminat oranları kullanılıyor.

Memurlara hangi tazminatlar ödeniyor?

Aylık maaşın bir unsuru olarak ödenen tazminatların hangi işi yapanlara veya hangi görevlerde bulunanlara ödeneceği ile miktarı ve ödeme usul ve esasları, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Zam ve Tazminat kararnameleriyle belirlenirken, hesaplanan aylık brüt tazminat tutarı üzerinden; 1/10/2008 öncesinde işe girenler için sadece damga vergisi kesilmekte, bu tarihten sonra işe girenler için ise damga vergisinin yanı sıra sosyal güvenlik primi kesiliyor.