BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.447,78
İŞÇİ

Memurlara bir derece verilecek mi?

Bugün toplanacak olan Kamu Personeli Dayanışma Kurulu bir türlü çözülemeyen 161. maddeyi tartışacak. Kurulun en önemli konularının başında memurluk dereceleri ve disiplin affı geliyor...

Toplu sözleşme ve kurumsal konular kapsamına girmeyen konular bugün bu kurulda ele alınacak. Kamu Personeli Dayanışma Kurulu Kasım ve Mart aylarında toplanacak. Kurulun önemli kararlar alacağı ilk toplantısı bugün başlıyor.

KURULDA HANGİ KONULAR KONUŞULACAK?

Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında bazı konular, 4688 sayılı Kanunun 28. maddesi kapsamına girmediği için ele alınamamış ve değerlendirilememişti.
Ancak görüşmeler sırasında bu konuların Kamu Personel Danışma Kurulunda ele alınması konusunda mutabakata varılmıştı. Kurul ilk toplantısını bugün yapacak. Kurulun gündemindeki en önemli konu 2005'ten sonra işe girenlere 1 derece verilmesi ile disiplin affı oluşturuluyor.

Kurul bu konularda bir uzlaşmaya varması halinde, bu karar tek başına bir hüküm ifade etmeyecek. Varılan ulaşma, gerekli mevzuat düzenlemenin yapılabilmesi için bir prensip anlaşması olacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR